Platforma Cisco Webex – pusă la dispoziția școlilor pentru predarea online

810 vizualizări
Foto: Pixabay.com

Şcolile publice şi private din România pot să continue cursurile cu ajutorul Cisco Webex, o platformă pentru telemuncă şi colaborare pusă la dispoziţie de IBM şi Cisco, pe baza unui program agreat cu Ministerul Educației și Cercetării, potrivit Agerpres. Programul a început pe data de 16 martie. În prezent, la nivel european, peste 100.000 de elevi din 2.000 de şcoli folosesc platforma, fiind sprijiniţi de 3.000 de voluntari IBM.

Potrivit Martei Branska-Rybicka, country leader IBM România, sunt ajutate 700 de şcoli din ţară să utilizeze tehnologia pentru a-şi continua activitatea educaţională.

Asociaţia Pro Arta Dezvoltare şi Cunoaştere ajută şcolile din ReteauaEDU.ro în implementarea platformei WebEx în clasele lor online, cu sprijinul echipei de voluntari eLearning, în timp ce Fundaţia Vodafone România contribuie la implementarea învăţământului la distanţă prin programul strategic Şcoala din Valiză.

Potrivit comunicatului, IBM oferă asistenţă comunităţii didactice pentru adoptarea şi utilizarea platformei și a realizat ghiduri video pentru asistenţă.

Foto: Pixabay.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toderiuc, inspector general școlar adjunct ISMB: În București, toți elevii vor fi prezenți fizic la școală de pe 14 septembrie. Ce se întâmplă dacă apar focare de coronavirus în unitățile de învățământ

Toate școlile gimnaziale din București vor începe școala cu scenariul verde și toți elevii vor fi prezenți fizic la școală, cu măști puse la dispoziție de autorități și dezinfectant pe…
Vezi articolul