Poliția gândirii: Primăria din Seattle a organizat o sesiune de pregătire doar pentru angajații albi, care viza “să le anuleze calitatea de albi”

296 de vizualizări
Jenny Durkan, Seattle / Foto: Facebook

Metropola americană Seattle, unul dintre cele mai liberale orașe din Statele Unite, a organizat luna trecută o sesiune de pregătire profesională segregată pentru angajații albi, în care aceștia au fost instruiți cum să „își anuleze calitatea de albi” și să-și afirme „complicitatea în rasism.” Intitulată Interrupting Internalized Racial Superiority and Whiteness, sesiunea de pregătire a fost susținută de Office of Civil Rights (Biroul Drepturilor Civile) pe 12 iunie. Evenimentul a fost organizat în contextul în care orașul aflat în nord-vestul Americii a fost locul de desfășurare al unora dintre cele mai violente proteste din SUA împotriva brutalitatii poliției și a nedreptăților sociale, izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliției din Minneapolis.

Informația despre sesiunea din Seattle a fost dezvăluită în premieră de Christopher F. Rufo, redactor la City Journal – un ziar publicat la New York de Manhattan Institute for Policy Research, o organizație conservatoare de tip think-tank  – și director al Centre for Wealth and Poverty din cadrul Discovery Institute, un grup conservator din Seattle. Jurnalistul a depus o cerere Freedom of Information, de acces la informațîi, care a fost aprobată de autorități.

Potrivit informațiilor, evenimentul organizat de Primăria din Settle ar fi durat două ore și jumătate. Unul dintre documentele distribuite anterior participanților a afirmat că „rasismul nu este vină noastră, dar noi suntem responsabili,” în timp ce altul susținea că angajații albi trebuie să renunțe „la pământ” și la „securitatea lor fizică garantată” pentru „a fi complici” la justiția rasială.

 

Foto: Jenny Durkan, primarul din Seattle / Facebook


2 comentarii
  1. Ce legatura are acest articol cu o „publicație online care găzduiește exclusiv articole din domeniul educației și cercetării. Urmărim constant cum sunt educați copiii noștri, cine și cum face politicile din educație și cercetare, cine și cum îi formează pe profesori, cât de adecvate la lumea în care trăim sunt sistemele de educație și cercetare”?

  2. Cred ca la editura Humanitas a aparut ,mai demult,o carte,,O America infricosatoare, de Edward Behr,.Dac-o cititi,veti avea senzatia de deja vu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Total
1
Share