Prefectul Capitalei: Nu a fost programată vreo ședință în care să se propună închiderea tuturor școlilor în București

3.513 vizualizări
Foto: © Oleksandr Brylov | Dreamstime.com
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București nu se va întruni mâine, a anunțat prefectul Capitalei, după ce Digi 24 a relatat citând surse că luni s-ar putea decide în Comitet închiderea tuturor școlilor din Capitală. “Nu este programată nicio ședință pentru mâine” și “nu a existat această discuție niciodată”, a declarat tot la Digi 24 prefectul Alin Stoica.

“Nu există programată o astfel de ședință. Nu a fost discutată programarea unei astfel de ședințe”, a continuat Alin Stoica, prefectul Capitalei. Acesta a precizat că discuții pot viza doar “situații punctuale pentru câte o școală”, la fel ca până acum.

“Nu a fost programată vreo ședință în care să se propună închiderea tuturor școlilor. Rămânem în scenariul în care suntem”, a declarat Stoica.

Informații de background

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Edupedu.ro că “nu văd de ce s-ar pune în discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții să rămânem, departe de pragul de 6/1.000 in București”.

“Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București ar urma să se întrunească, mâine, într-o ședință, pentru a discuta despre eventualitatea ca școlile din București să se închidă, a anunțat postul de televiziune Digi 24 citând surse, relatează Educatieprivata.ro.

În prezent, rata de incidență în București este de 3,98 la mia de locuitori, iar legislația prevede că școlile se închid la 6 la mie înregistrat în ultimele 14 zile.

Foto: © Oleksandr Brylov – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comentarii
  1. Inca un politruc.
    Noi suntem mereu pe contrasens.
    Cand chiar scad cazurile închidem cand cresc vertiginos tinem deschis

  2. Nu, nici sa nu se intalneasca inca vreo 2 saptamani! Atat ne trebuie ca sa ajungem insirati pe holul spitalelor cum am vazut pe la altii! Asa nu mai e niciun dubiu a cui e vina, chiar si pt cel mai infocat suporter! Unii chiar jubileaza la gandul asta, stim noi cine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like