Prefectul Capitalei: Nu a fost programată vreo ședință în care să se propună închiderea tuturor școlilor în București

3.521 de vizualizări
Foto: © Oleksandr Brylov | Dreamstime.com
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București nu se va întruni mâine, a anunțat prefectul Capitalei, după ce Digi 24 a relatat citând surse că luni s-ar putea decide în Comitet închiderea tuturor școlilor din Capitală. “Nu este programată nicio ședință pentru mâine” și “nu a existat această discuție niciodată”, a declarat tot la Digi 24 prefectul Alin Stoica.

“Nu există programată o astfel de ședință. Nu a fost discutată programarea unei astfel de ședințe”, a continuat Alin Stoica, prefectul Capitalei. Acesta a precizat că discuții pot viza doar “situații punctuale pentru câte o școală”, la fel ca până acum.

“Nu a fost programată vreo ședință în care să se propună închiderea tuturor școlilor. Rămânem în scenariul în care suntem”, a declarat Stoica.

Informații de background

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Edupedu.ro că “nu văd de ce s-ar pune în discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții să rămânem, departe de pragul de 6/1.000 in București”.

“Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București ar urma să se întrunească, mâine, într-o ședință, pentru a discuta despre eventualitatea ca școlile din București să se închidă, a anunțat postul de televiziune Digi 24 citând surse, relatează Educatieprivata.ro.

În prezent, rata de incidență în București este de 3,98 la mia de locuitori, iar legislația prevede că școlile se închid la 6 la mie înregistrat în ultimele 14 zile.

Foto: © Oleksandr Brylov – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Inca un politruc.
    Noi suntem mereu pe contrasens.
    Cand chiar scad cazurile închidem cand cresc vertiginos tinem deschis

  2. Nu, nici sa nu se intalneasca inca vreo 2 saptamani! Atat ne trebuie ca sa ajungem insirati pe holul spitalelor cum am vazut pe la altii! Asa nu mai e niciun dubiu a cui e vina, chiar si pt cel mai infocat suporter! Unii chiar jubileaza la gandul asta, stim noi cine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulări tehnice ale simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC 2024, organizate în școli, joi, 1 februarie, de la ora 10, fără subiecte reale și fără participarea elevilor – document

Joi, 1 februarie, de la ora 10, se vor organiza simulări tehnice ale simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC 2024 cu toate centrele de examen, potrivit unei adrese a Centrului…
Vezi articolul
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

Etapele pe școală și locale ale Olimpiadei de securitate cibernetică 2024, competiție desfășurată anul acesta pentru prima dată, oficial ratate de întârzierea cu care Ministerul Educației a aprobat regulamentul. Documentul a fost publicat

Regulamentul de organizare pentru Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică (OSC) 2024, desfășurată în premieră în acest an, a fost publicat de Ministerul Educației vineri, 16 februarie, cu o zi înainte…
Vezi articolul

DOCUMENT Examenele de corigență pentru elevi se vor desfășura în perioada 4-15 iulie 2022 / Dacă curriculumul este organizat modular, această sesiune are loc în ultima săptămână de cursuri a anului școlar 2021-2022

Examenele de corigență pentru elevii de clasele primare, gimnaziale și liceale au loc în perioada 4-15 iulie 2022, pentru anul școlar curent, potrivit unei note trimise inspectoratelor școlare de către…
Vezi articolul