Premierea elevilor olimpici şi a sportivilor cu performanţe din Olt, amânată de Consiliul Județean pentru începutul anului viitor, din cauza ordonanței austerității

339 de vizualizări
Foto: © Peter Williams | Dreamstime.com
Consiliul Judeţean Olt va premia elevii olimpici, sportivii cu performanţe, precum şi pe profesorii şi antrenorii acestora în primele două luni ale anului viitor pentru a respecta prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor bugetare, a declarat luni, preşedintele instituţiei administrative judeţene, Marius Oprescu, potrivit Agerpres.

Preşedintele CJ Olt a arătat că premierea elevilor, sportivilor şi profesorilor cu performanţe nu poate fi făcută până la finalul anului în curs, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori, în contextul ordonanţei menţionate, însă alocarea sumelor necesare premierii se va face în prima şedinţă a Consiliului din anul 2024.

„Aşa cum ştiţi, a apărut o ordonanţă care ne blochează să facem angajamente pe ultimele două luni. Asta nu înseamnă că de la 1 ianuarie toate aceste angajamente – nu sunt ca să blocheze UAT-urile, ci sunt ca statul român să se încadreze în ţinta de deficit asumată la CE – atunci când nu mai există acea ordonanţă care ne obligă să nu facem angajamente pe final de an, probabil în prima şedinţă de consiliu, vom avea cele două hotărâri în ceea ce priveşte atât olimpicii, şi sunt în jur de 800 de olimpici cât şi profesori care trebuie premiaţi şi deja noi avem această situaţie. În jur de 200.000 lei vor fi plătiţi către aceşti olimpici. Cu siguranţă, ea (premierea n.r.) va fi făcută în ianuarie, începutul lunii februarie, atât pentru sportivi, cât şi pentru olimpici”, a declarat Marius Oprescu, conform sursei citate.

Preşedintele CJ Olt a menţionat că instituţia va primi şi colindători, aşa cum a făcut şi în anii anteriori. „Bineînţeles că aşa cum am dat pe fiecare an, Consiliul Judeţean Olt va găsi soluţii şi va primi colindători”, a conchis Oprescu.

În anii anteriori, CJ Olt a premiat elevii şi sportivii cu performanţe şi pe îndrumătorii acestora în perioada octombrie – decembrie.

În contextul ordonanţei privind reducerea cheltuielilor bugetare, Primăria Slatina a anulat programul de primire a circa 2.300 de colindători (elevi şi preşcolari din municipiu), pentru care în luna octombrie alocase 123.000 lei, a anulat programul de oferire de daruri de Moş Nicolae copiilor de la creşe şi grădiniţe, a anulat finanţarea pentru organizarea unor evenimente dedicate Zilei Naţionale, precum şi pentru organizarea unor petreceri în aer liber în luna decembrie, în contextul sărbătorilor de iarnă.

Totodată, Primăria Slatina a revocat şi prevederile pentru alocarea de fonduri pentru premierea câştigătorilor unor concursuri literare dedicate lui Eugen Ionescu şi premierea câştigătorilor unor întreceri de înot, însă câştigătorii celor două competiţii ar urma să fie premiaţi prin sponsorizări, mai scrie Agerpres.

Foto: © Peter Williams | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Constantin Bălăceanu Stolnici, unul dintre cei mai prolifici turnători ai Securității comuniste, a fost celebrat de Academia Română. Patriarhul Daniel i-a dat Ordinul ”Sfântul Ioan Gură de Aur”

Academia Română l-a omagiat joi, 7 iulie, pe Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru al Academiei și unul dintre cei mai prolifici turnători ai Securității – poliția secretă a regimului comunist, potrivit agenției Basilica și site-ului…
Vezi articolul

Şcoala construită de Iuliu Maniu în satul Bădăcin din Sălaj s-a închis după 85 de ani. Aici mai învățau doar 4 copii / Părinții preferă să îi ducă la școală în alt oraș unde există programul “Școală după școală”

Școala din Bădăcin, județul Sălaj, a funcţionat neîntrerupt timp de 85 de ani. Astăzi, părinţii preferă să-şi ducă copiii la şcolile din oraş, acolo unde au locul de muncă şi…
Vezi articolul