Prima reacție a Consiliului Național al Elevilor în scandalul plagiatului ministrului Cîmpeanu vine după demisia acestuia. Elevii cer „o decizie rapidă și responsabilă în numirea unui nou ministru al educației”

592 de vizualizări
Foto: Alfabetar
“Solicităm din partea prim-ministrului și a Președintelui României să ia o decizie rapidă și responsabilă în numirea unui nou ministru al educației”, face apel, joi seară, Consiliul Național al Elevilor, într-un mesaj publicat pe Facebook după anunțul demisiei lui Sorin Cîmpeanu.

CNE, organizație reprezentativă a elevilor, apreciază că “Nu există vreun motiv pentru care ar trebui să închidem ochii la orice formă de impostură academică”. Mesajul vine în condițiile în care nu a existat nicio poziție publică a CNE pe durata scandalului plagiatului lui Sorin Cîmpeanu.

CNE insistă că învățământul nu are nevoie de “instabilitate politică, înainte de o iarnă grea” și “în plin proces de redactare a noilor legi ale educației”.

Mesajul CNE, integral:

“Nu există vreun motiv pentru care ar trebui să închidem ochii la orice formă de impostură academică. Acolo unde ea este dovedită, trebuie sancționată drastic.

Ultima problemă de care are nevoie învățământul românesc, este instabilitatea politică, înainte de o iarnă grea, care aduce foarte multă presiune pe școlile ce nu pot suporta costurile enorme la energie, dar și în plin proces de redactare a noilor legi ale educației, care deja întârzie să apară în formă consolidată. De aceea, solicităm din partea prim-ministrului și a Președintelui României să ia o decizie rapidă și responsabilă în numirea unui nou ministru al educației. Celeritatea și profesionalismul în astfel de momente sunt cruciale pentru viitorul educației din România.”

Citește și:
BREAKING Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cei care vor să renunțe la titlul de doctor să acopere plata costurilor de școlarizare – “o propunere pe care eu o susțin”, spune ministrul Cîmpeanu / “Ne vom gândi serios să extindem răspunderea” pentru doctoratele plagiate la conducătorii de doctorat și alte instituții

“Există o propunere, pe care eu o susțin, aceea că, dacă vrei să renunți (la titlul de doctor – n. red.) să suferi și niște consecințe (…) spre exemplu plata…
Vezi articolul