Președintele Iohannis a promulgat legea în baza căreia statul asigură finanţare şi pentru copiii de 2-3 ani înscrişi la grădiniţă

5.284 de vizualizări
Dezvoltarea copiilor în creșă și la grădiniță
Dezvoltarea copiilor în creșă și la grădiniță / Foto: Pixabay.com

Proiectul de lege conform căruia statul va asigura finanţare şi pentru copiii cu vârsta între doi şi trei ani înscrişi la grădiniţă a fost promulgat, joi, de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres. Pe 21 iulie, Senatul adoptase propunerea care instituie noi măsuri referitoare la vârsta copiilor la care pot fi înscrişi în învăţământul preşcolar, diminuarea numărului de elevi/ preşcolari al formaţiunilor de studiu, precum şi norma didactică pentru personalul din învăţământul preuniversitar.

Potrivit proiectului, “la solicitarea expresă a părinţilor, în limita numărului de locuri, pot fi înscrişi în învăţământul preşcolar copiii cu vârsta de minim doi ani, asigurându-se finanţarea de bază corespunzătoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per preşcolar stabilit prin hotărâre a Guvernului”.

Același act normativ include prevederi referitoare la consilierul școlar:

  • “Norma didactică a consilierului şcolar corespunde unui post de consilier şcolar în cabinetul de asistenţă psihopedagogică, respectiv în cabinetul interşcolar de asistenţă psihopedagogică şi se stabileşte prin raportare la un număr de 500 de elevi, 500 de elevi şi preşcolari sau de 300 de preşcolari. Activităţile specifice normei didactice sunt stabilite prin regulament aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like