Primarul din Ciugud, Alba, exclus de PSD din partid pentru că „nu se mândrea cu afișele în comună”, a câștigat alegerile ca independent cu 88,11% – printre cele mai mari scoruri din țară. Planul său: O nouă școală

7.521 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Scor record obținut de primarul independent al comunei Ciugud, din județul Alba la alegerile locale 2020, potrivit datelor Biroului Electoral Central, citate de alba24.ro. Gheorghe Damian, aflat la al șaselea mandat în comuna care are prima școală „Smart” din mediul rural, a obținut la scrutinul de duminică 88,11%, iar contracandidatul său de la PMP a luat 11,89% din voturi.

„Am votat pentru Educație! Educația este temelia pe care trebuie construită o comunitate puternică. De Educație ține și exercițiul democratic de astăzi și un om educat înțelege cât de important este votul său”, a spus Damian în ziua votului.

Gheorghe Damian a lansat deja, în dezbatere, proiectul unei noi școli pe care autoritățile locale o vor construi în comună, acolo unde există deja prima școală „Smart” din mediul rural.

Primarul Gheorghe Damian spune că noua școală ”va îmbina educația, cultura, sportul și va fi în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie și spre viitor, oferind condiții și pentru a pregăti copiii pentru viață”.

https://rezultatevot.ro/embed/95/results?division=locality&countyId=1&localityId=75

Acesta a postat pe contul său de Facebook un comentariu însoțit de câteva fotografii ale viitoarei investiții.

„Dacă anul trecut porneam de la 108 copii, numărul elevilor care au ales școala smart ajunge acum la aproape 160. Suntem atât de fericiți că școala noastră ne rămâne mică, încât am început să căutăm sursele de finanțare (europene și private pentru o nouă școală, mai mare, mai frumoasă și care să demonstreze că NU lăsăm să piară școala de la țară. Păstrăm și vechea școală pe care visăm să o facem un centru educațional de tip after school și pentru cultivarea aptitudinilor copiilor”, se arată în mesajul primarului.

Reamintim că Gheorghe Damian a fost exclus de PSD din partid în 2018. La acel moment președintele PSD Alba nu a oferit explicații concrete cu privire la ce i s-a imputat edilului, lansând mai dregrabă o serie de aluzii, scria alba24.ro. „Nu este om de echipă”, a primit „aprecieri” de la adversarii politici, avea prieteni în afara partidului, „era condus de alții care îl disturbă”, nu se „mândrea cu afișele PSD în comună” și chiar își făcea concediile cu alții, din alte partide, spunea șeful PSD Alba.

Citește și:

Prima școală smart din mediul rural din România intră în scenariul roșu. Directoarea Școlii din Ciugud: Părinții au venit cu ideea ca elevii care nu au acasă device-uri pentru orele online să primească chrombook-urile

Începutul anului școlar la Ciugud, Alba, interviu cu directoarea Teodora Simion. Pe un perete scrie “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara – Spiru Haret”


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like