Prime pentru toți angajații din învățământ și cercetare din Republica Moldova, anunțate „în ajun de ziua Profesorului“ de ministrul Dan Perciun. Câte 5.000 de lei moldovenești, echivalentul a 1.200 de lei românești pentru profesori, iar pentru personalul auxiliar – câte 780 de lei

4.346 de vizualizări
Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com
Toți angajații din Învățământ din Republica Moldova vor primi un spor de câte 5000 de lei (n. red. este vorba despre lei moldovenești, echivalentul a 1200 de lei românești), iar personalul auxiliar va primi câte o plată unică de 3000 de lei moldovenești, ce valorează aproape 780 de RON, în ajunul Zilei Profesorului, anunță ministrul Educației din Moldova, Dan Perciun. Sunt peste 66 de mii de profesori și peste 35 de mii de angajați din sistemul de învățământ, personal nedidactic.
  • Ziua Internațională a Profesorului este marcată pe 5 octombrie în toată lumea, iar în România profesorii primesc zi liberă cu această ocazie.

Ministrul Educației din Republica Moldova a anunțat că toate cadrele didactice din învățământ și cercetare vor primi o plată unică de 5000 de lei (n. red – este vorba despre lei moldovenești, echivalentul a 1200 de lei), iar personalul auxiliar va primi câte 3000 de lei moldovenești, echivalentul a 77 de lei.

Este vorba despre 66 de mii de angajați din cadre didactice și peste 35.000 personalul nedidactic.

“În ajunul Zilei Profesorului, Guvernul a decis acordarea unei plăți unice pentru tot personalul din învățământ și cercetare. Vor beneficia de 5000 de lei cadrele didactice, cadrele manageriale, cercetătorii – din grădinițe, școli, centre de creație, școli sportive, universități, colegii, școli de meserii etc. De aceeași sumă vor beneficia și angajații din structurile de asistență psihopedagogică. De 3000 de lei va beneficia personalul auxiliar.

Având în vedere unele speculații apărute e important să reiterăm că vorbim de o plată adițională celor deja prevăzute. În același timp, subiectul salarizării pentru anul 2024 este în discuție și vom reveni cu noutăți atunci când va fi definitivat bugetul integral pentru 2024″, a scris ministrul Educației din Republica Moldova, pe Facebook.

Potrivit Radiomoldova.md, pachetul de sprijin include mai multe creșteri salariale, ajutoare și bani pentru sprijinul sectoarelor importante. Astfel, pachetul „Spor pentru Moldova” însumează 1,3 miliarde de lei și va avea impact direct asupra 170 de mii de persoane.

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Spor sau indemnizație unică doar pentru cadrele didactice din sisy educațional public, dar pentru acei din domeniul privat?
    Acei de la privat au fost şi rămân a fi disrcriminați şi marginalizați!

    1. Nu sunt doar de formari la didactic: de 30 la suta iti iei ce vrei tu, iar de 70 la suta poti cumpara: cursuri, imprimante, calculatoare, laptop, boxe, carti, periferice, tabla, papetarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum s-a modificat comportamentul copiilor pe internet în perioada pandemiei – 78% dintre copii folosesc internetul zilnic mai mult de 3 ore / Conferință online gratuită pentru părinți și profesori, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și ministrul Familiei, Gabriela Firea

Părinții și profesorii au putut participa gratuit la o dezbatere publică cu prilejul Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet. Evenimentul a fost organizat de Salvați Copiii. S-a discutat despre riscurile…
Vezi articolul