Procedura de administrare a testelor Covid-19 pentru elevi e încă așteptată, la o săptămână după reluarea școlii după vacanța forțată – Ministrul Cîmpeanu: nefolosirea lor “ar fi un dezastru”

Foto: © Najmi Arif Norkaman | Dreamstime.com

Ministerul Educației așteaptă de la Ministerul Sănătății o procedură pentru administrarea testelor noninvazive Covid-19 în școli, nefolosirea lor riscându-se “un dezastru”, a spus vineri ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres. Declarațiile vin după ce a trecut deja prima săptămână de școală, după vacanța forțată, urmând ca în perioada imediat următoare testele să ajungă în școli, conform declarațiilor făcute în ultima săptămână de Sorin Cîmpeanu.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a abilitat abia joi Ministerul Sănătății să elaboreze o astfel de procedură, după cum a scris Edupedu.ro, în condițiile în care sindicatele din învățământ afirmaseră că testele nu pot fi administrate de personalul școlar, din cauza riscului de contaminare – detalii.

Vineri, Sorin Cîmpeanu a declarat la Parlament, citat de Agerpres, că “testarea de către personal medical în școli ar bloca în prima clipă acest proces de screening”. Potrivit ministrului interimar:

Foto: © Najmi Arif Norkaman | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version