Profesorii nu se confruntă cu mai multe riscuri de infectare decât alți angajați din sectoarele esențiale – statistică britanică

6.191 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Cadrele didactice nu se confruntă cu un risc mai ridicat de a se îmbolnăvi de Covid-19 față de alte categorii de angajați care nu pot lucra de acasă, potrivit unor date publicate de Biroul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie, citate de The Guardian. Forul arată că nu a descoperit diferențe în rata cazurilor pozitive înregistrate printre profesori și printre alte categorii de angajați, pe baza datelor culese în acest sens între 2 septembrie și 16 octombrie.

Analiza a luat în calcul ratele de infectare în rândul profesorilor și al altor angajați din sectoare-cheie, cum ar fi cadrele medicale sau alți profesioniști care trebuie să lucreze în afara domiciliului cel puțin o zi pe săptămână.

Sursa citată arată că aceste date tind să sprijine argumentația guvernului pentru a ține deschise școlile din Anglia, în condițiile în care, de câteva zile, a fost impusă o serie de restricții considerabile, în efortul de a combate pandemia Covid-19. 

Dar The Guardian citează și un sindicat al profesorilor, care cere de mai multă vreme închiderea școlilor și care contracarează datele de acum ale ONS cu altele, referitoare la evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în rândul elevilor din învățământul secundar, în timpul scurtei vacanțe de la sfârșitul lunii octombrie. Aceste cifre ar indica faptul că școlile ar avea un rol în transmisia virusului, susține Sindicatul Național din Educație (NEU).

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
 1. Serios?
  Încă un studiu britanic…
  Profesorii de acolo predau prin 2-3 scoli la 18 clase diferite, unde elevii isi dau jos masca din 5 in 5 minute( ba ca le e sete, ba ca le foame, ba ca vor sa fie ,,auziti” mai bine, ba ca pe ei nu ii interesează ca oricum nu ii afectează virusul?)
  Încetați cu a această propagandă împotriva dascălilor.

 2. Prezentati studiu in Romania nu de pe Marte.

  Compari mere cu pere.

  35 de elevi in clasa cu 25 in clasa.

  Transport din sec xx cu transport din sec xxi.

  Lista poate continua.

 3. Așa este, am observat că acest site eduped duce o campanie împotriva cadrelor didactice. Fiind o organizație non-profit probabil îi susține pe cei care le donează bani, școlile private.

 4. Este un gest iresponsabil de a lăsa elevii asimptomatici sa infecteze profesorii, colegii vulnerabili și membrii cu comorbiditati ai familiilor lor.
  Școala online este măsura cea mai precauta. Salvează vieți.

 5. Da, asa e. Un contabil in biroul sau are fix acelasi risc cu un profesor care preda in 4 scoli in total 500 de elevi. Asa e cum spuneti voi. Geme-n voi prostia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like