Profesorii nu se confruntă cu mai multe riscuri de infectare decât alți angajați din sectoarele esențiale – statistică britanică

6.197 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Cadrele didactice nu se confruntă cu un risc mai ridicat de a se îmbolnăvi de Covid-19 față de alte categorii de angajați care nu pot lucra de acasă, potrivit unor date publicate de Biroul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie, citate de The Guardian. Forul arată că nu a descoperit diferențe în rata cazurilor pozitive înregistrate printre profesori și printre alte categorii de angajați, pe baza datelor culese în acest sens între 2 septembrie și 16 octombrie.

Analiza a luat în calcul ratele de infectare în rândul profesorilor și al altor angajați din sectoare-cheie, cum ar fi cadrele medicale sau alți profesioniști care trebuie să lucreze în afara domiciliului cel puțin o zi pe săptămână.

Sursa citată arată că aceste date tind să sprijine argumentația guvernului pentru a ține deschise școlile din Anglia, în condițiile în care, de câteva zile, a fost impusă o serie de restricții considerabile, în efortul de a combate pandemia Covid-19. 

Dar The Guardian citează și un sindicat al profesorilor, care cere de mai multă vreme închiderea școlilor și care contracarează datele de acum ale ONS cu altele, referitoare la evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în rândul elevilor din învățământul secundar, în timpul scurtei vacanțe de la sfârșitul lunii octombrie. Aceste cifre ar indica faptul că școlile ar avea un rol în transmisia virusului, susține Sindicatul Național din Educație (NEU).

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


9 comments
  1. Nici măcar în vis nu poți compara protectia sociala și nu numai pe care o au in Uk
    categoriile profesionale prezentate aici și ce primesc cei din România.Au asigurare medicala,au asigurare dentara, au prime, au salarii care le permit un trai decent nu de subzistență.
    Este irelevant pentru ca noi trăim ca în Africa și alții chiar sunt în secolul vitezei.In UK au toalete publice mai deștepte decât unii părinți cu care am eu de-a face.Sa fim serioși!

  2. De la inceputul anului școlar aproape tot personalul didactic a fost “răcit “.Acum sunt și eu pentru ca de câteva săptămâni copii bolnavi nu vor sa înțeleagă sa stea acasă pana le trece și vin și îți tușesc în nas,nu poarta masca “pentru ca ma sufoc doamna” și tot așa.Ma simt asa rău de nu stiu ce sa iau.Am și vacanta rezervata din timp și plătită. Dacă eu nu ma mai pot duce și am plătit banii degeaba pe mine cine ma despăgubește?Părintele care l-a trimis cu mucii târâș la școală pentru ca nu are bona acasă și trebuie sa stea cu cineva?Dar cred ca fata de o bona avea respect pentru ca plătea bani frumoși și atunci prețuia și își punea odrasla sa poarte cel puțin mască nu cum vine la scoala sa își tragă mucii în fata mea și sa tușească în nasul meu.

  3. Serios?
    Încă un studiu britanic…
    Profesorii de acolo predau prin 2-3 scoli la 18 clase diferite, unde elevii isi dau jos masca din 5 in 5 minute( ba ca le e sete, ba ca le foame, ba ca vor sa fie ,,auziti” mai bine, ba ca pe ei nu ii interesează ca oricum nu ii afectează virusul?)
    Încetați cu a această propagandă împotriva dascălilor.

  4. Prezentati studiu in Romania nu de pe Marte.

    Compari mere cu pere.

    35 de elevi in clasa cu 25 in clasa.

    Transport din sec xx cu transport din sec xxi.

    Lista poate continua.

  5. Așa este, am observat că acest site eduped duce o campanie împotriva cadrelor didactice. Fiind o organizație non-profit probabil îi susține pe cei care le donează bani, școlile private.

  6. Este un gest iresponsabil de a lăsa elevii asimptomatici sa infecteze profesorii, colegii vulnerabili și membrii cu comorbiditati ai familiilor lor.
    Școala online este măsura cea mai precauta. Salvează vieți.

  7. Da, asa e. Un contabil in biroul sau are fix acelasi risc cu un profesor care preda in 4 scoli in total 500 de elevi. Asa e cum spuneti voi. Geme-n voi prostia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Camera Deputaților a votat proiectul de lege a învățământului preuniversitar cu 191 de voturi pentru / Printre modificări: Examen de admitere la liceu pentru 50% dintre locuri, exmatricularea elevilor, religia va fi disciplină opțională la BAC

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, proiectul de lege a învățământului preuniversitar. S-au înregistrat voturi 191 „pentru” din 270, 68 „contra” și 11 abțineri. Cele mai importante modificări vizează introducerea examenului de…
Vezi articolul

7.800 de noi posturi în Educație, cerute de inspectoratele școlare: profesori de sprijin pentru copiii cu CES, mediatori școlari pentru reducerea abandonului școlar, informaticieni în Smart Laburile PNRR din școli – proiect de HG / Două ISJ nu au cerut niciun post

Inspectoratele școlare au cerut Ministerului Educației să suplimenteze numărul de posturi didactice și didactice auxiliare din școli cu 7.800, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern (HG) pus în consultare publică…
Vezi articolul