Profitul investit în susţinerea învăţământului profesional – dual va fi scutit de impozit, au decis deputații

510 vizualizări
învățământul profesional și dual
Foto: alegetidrumul.ro
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede că operatorii economici care susţin învăţământul profesional-dual vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe profitul reinvestit în acest fel sau de deducere a sumelor direcţionate către burse pentru elevi, transmite Agerpres.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare încurajarea operatorilor economici de a iniţia parteneriate cu statul, în vederea susţinerii învăţământului profesional-dual, prin scutirea acestora de la plata impozitului pe profitul reinvestit în acest fel sau prin deducerea sumelor direcţionate către burse pentru elevi.

“Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările şi completările ulterioare, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum şi microîntreprinderile care acordă burse elevilor şcolarizaţi în învăţământul dual profesional, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective”, prevede proiectul.

       


1 comentariu
 1. Buna Ziua,

  Priviind formarea in sistem DUAL si nu invatamantul, aceasta activitate apartine in excluvitatea PATRONATULUI !

  STATUL, prin CJ monitorizeaza contractele de ucenicie si modul de desfasurare cu ajutorul Comisarilor de ucenicie din randul Patronatului ! Nu sunt platiti !!!

  CJ are responsabilitatea invatamantului profesional sa si asigure forta de munca pentru judetul sau si cele limitofe ( nu va pregati cond de Metro la IASI) dar de tramwai da!

  Este o mare diferenta intre un ucenic DUAL si un elev scoala profesionala dar la sfarsitul scolii si formari ambii primesc un certificat care atesta meseria lor national !

  Si pentru incurajarea sistemului DUAL, va recomand , in mandatele publice sa fie mentionata conditia de formarea in DUAL !!!

  Si inca ceva, sistemul DUAL nu trebuie pietrocit, cei din scoala profesionala sunt elevi primesc bursa au vacanta, cei din DUAL sunt ucenici, primesc salariu si au concediu !!!

  Merci

  Stefan RADOVEANU
  Comisar d’apprentissage GENEVE
  Expert in sistemul DUAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Programul de Guvernare pe Educație al PNL: Corectare încrucișată la Evaluarea Națională și BAC, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, masteratul didactic “în cele mai adecvate universităţi”, concurs de directori în 2020, curriculum nou pentru liceu, evaluarea institutelor de cercetare

Corectarea încrucișată a lucrărilor la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureatul 2020, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, organizarea masteratului didactic “în cele mai adecvate universităţi”, demararea concursurilor…
Vezi articolul

Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea locuri speciale la admiterea în licee și școli profesionale 2020. Ministrul Educației: Din acest an școlar primesc locurile speciale

Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea chiar din această vară locuri speciale la admiterea în licee și școli profesionale, pe modelul celor alocate rromilor, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul…
Vezi articolul