Program de burse pentru elevii de 13-16 ani, organizat de British School of Bucharest. Regulile pentru a câștiga o bursă de studii la școala britanică

3.603 vizualizări
Foto: freepik.com
British School of Bucharest organizează un nou program de burse pentru anul școlar următor, pentru elevii cu vârsta între 13 și 14 ani și între 15 și 16 ani, se arată într-un comunicat de presă al școlii.

Pentru a se înscrie și a avea șansa de a beneficia de bursa BSB începând cu anul academic 2021-2022, elevii trebuie să scrie un eseu pe tema “Shape your tomorrow / Creează viitorul tău”, care se va concentra pe schimbările cauzate în acest an de pandemie. Eseul se adaugă la alte documente necesare pentru înregistrare. Acesta va trebui să abordeze unul din următoarele subiecte:

 • Împărtășește-ne părerea despre modul în care distanțarea socială va remodela modul în care interacționăm unul cu celălalt.
 • Lecțiile pe care le învățăm prin depășirea obstacolelor sunt fundamentale pentru evoluția noastră. Relatează-ne unul dintre cele mai dificile momente din ultimul an. Cum te-a afectat și ce ai învățat prin depășirea acestuia?
 • „Dacă viața de dinainte era ‘normală’, nu vreau să mă întorc la ea”. Discutați de ce umanitatea trebuie să se descurce mai bine în noul normal în ceea ce privește problemele de mediu, egalitatea de gen sau rasismul sistemic.
 • “Adevărata creativitate nu este să privești în afara cutiei, ci în interiorul ei”. Argumentează pentru sau împotriva faptului că limitările ne ajută să gândim neconvențional.

Pe lângă eseu, înscrierea presupune și prezentarea următoarelor documente:

 • Formularul de înscriere
 • Copie a certificatului de naștere/CI/Pașaport
 • Cea mai nouă situație școlară
 • Portofoliu cu lucrări de artă/realizări sportive – dacă este cazul

Documentele necesare pentru înscriere, precum și eseul, se vor trimite până pe 22 ianuarie 2021, nu mai târziu de ora 13.00, la adresa: admissions@britishschool.ro. Programul de burse BSB se adresează elevilor născuți între:

 •  1 septembrie 2006 și 31 August 2007 – pentru înscrierea în anul 10 în sistemul de studii britanic, începând cu anul școlar 2021 – 2022.
 •  1 septembrie 2004 și 31 August 2005 – pentru înscrierea în anul 12 în sistemul de studii britanic, începând cu anul școlar 2021 – 2022.

Sursă foto: Freepik.com


1 comment
 1. Sau cu alte cuvinte scoala mediocra pe bani ridicol de multi cauta creiere gratis cu care sa se ridice in statistici si cu care sa se laude de parca ar fi contribuit cu ceva! Racolam olimpici pentru glorie si fraieri pentru +20000 euro/an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like