Program de cinematografie neconvențională la Astra Film Festival Sibiu 2022: Proiecții de film pe ecrane în boltă și în ochelari de realitate virtuală, între 9 și 16 octombrie

106 vizualizări
Foto: Astra Film Festival
Cei care vor să experimenteze un alt tip de proiecție de film decât ecranizările convenționale sunt invitați la expozițiile de la Astra Film Festival, din programul special AFF New Media, anunță organizatorii. Cinematograful tip Dom va fi adus în Piața Mare din Sibiu și este deschis, în perioada 9-16 octombrie, pe perioada întregului festival, spectatorilor de toate vârstele care își doresc să se inițieze în cinematografia digitală – Concept Art, VR, Augmented Reality.
  • Edupedu.ro este partener media al Astra Film Fest 2022

Început acum șase ani, ca unic program de acest fel în România, filmele create și proiectate în format de noi tehnologii sunt grupate anul acesta sub egida Astra Film NewMedia, semnalând faptul că, după 6 ani, producția de filme dedicate poveștilor imersive s-a schimbat, s-a diversificat și a evoluat, transmit coordonatorii festivalului. Detalii despre programul Astra Film Festival 2022.

“Spectatorii AFF New Media se vor bucura de o experiență cinematografică complexă, vizionând unele dintre cele mai noi și mai captivante filme imersive și 360°. Va fi, practic, o călătorie continuă. De la microcosmos la macrocosmos, de la microscopic la celest, pe ritmuri de muzică electronică și jazz (Black Mantis – Marea Britanie, 2021). Sau călătoria spirituală unică, declanșată de o doză de ayahuasca (Ayahuasca, Kosmik journey – Franța, Luxemburg, 2019 – film selectat la prestigiosul Tribeca Film Festival în 2019), ori povestea călătoriei fără sfârșit a celor două sonde spațiale Voyager, care poartă cu ele mesajul interstelar trimis de pe Pământ către eventuale civilizații extraterestre (Voyager: o călătorie fără sfârșit, Ucraina, 2019)”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.

Foto: Astra Film Festival

Dacă 2020 a fost anul unei reinventări forțate de pandemie, și am avut Astra Film Online și Astra Film Outdoor, în anul 2022 revenim la platforma de educație digitală și transformăm Piața Mare în cel mai intens punct de interacțiune pentru pasionații de cinematografie neconvențională. În domul amplasat în inima Sibiului vor fi proiectate filme imersive și 360°, o selecție cu cele mai bune producții ale momentului, relevante pentru zona New Media”, declară Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

“Publicul va fi atras într-o experiență hipnotică și captivantă unde întrebările sunt ridicate subtil, cu fantezie și lirism (Nu înțeleg – Spania, 2022), într-un festin vizual care uimește prin conexiunea instantanee cu cerul și natura, prin intermediul muzicii (Piano Under the Stars – Chile, Spania, 2020), sau direct în misterele Universului, așa cum sunt ele relevate de oamenii de știință de la cel mai mare radiotelescop din lume, împreună cu poporul Yamaji – pe al cărui pământ este construit telescopul (Visând la stele – Australia, 2021).

Foto: Astra Film Festival
Proiecții pentru spectatorii mai tineri

“Vor fi proiecții cu dedicație specială și pentru spectatorii mai tineri, chemați să afle curiozități și explicații despre lumină și felul în care o percepem, într-o experiență inedită fulldome (Într-o călătorie cu lumina – Spania, 2020), tradiții și metode științifice desprinse dintr-o călătorie pe urmele Căpitanului Cook şi ale exploratorului olandez Abel Tasman (Navigatorii Lala Rolls – Noua Zeelandă, 2021), povestea anotimpurilor, cu un puternic caracter educațional (Globul magic – o poveste a anotimpurilor – Polonia, 2020) sau Legenda recifului fermecat – Germania, 2021, filmul de aventuri de văzut împreună cu întreaga familie”, mai transmit organizatorii.

Biletele pentru filmele și evenimentele AFF2022 au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate aici.

Despre Astra Film Festival

Astra Film Festival Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa, inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Citește și:
Ocolul Pământului în 20 de filme. Astra Film Junior, primul și cel mai complex program de educație prin cinema din România, revine la Sibiu în perioada 9-16 octombrie / Ce pot vedea copiii pe fiecare categorie de vârstă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înscrieri clasa pregătitoare 2019: Pe 4 martie încep înscrierile în clasa pregătitoare. Care sunt noile reguli – SURSE

Înscrierile în clasa pregătitoare 2019 încep pe 4 martie, potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro. Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare 2019 prevede că pe 25 februarie școlile…
Vezi articolul

Cluburi de lectură, jocuri, excursii, sprijin material și educațional pentru copiii refugiați din Ucraina, oferite de centrele Happy Bubble ale World Vision România / Lista centrelor cu adresă, program și persoane de contact

Copiii refugiați din Ucraina pot beneficia, în cadrul centrelor Happy Bubble, de cluburi de lectură, cursuri de limba română, activități recreative, conform formularului trimis de organizația World Vision România. În…
Vezi articolul