Program Noaptea Muzeelor 2020: dulapul cu substanţe chimice al profesorului Costin Neniţescu la Muzeul Universităţii Politehnica, discuții online la Muzeul “Antipa”

2.306 vizualizări
În Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul „Antipa” şi-au anunţat participarea la Noaptea Muzeelor online. La Muzeul de Artă Recentă, publicul poate vedea patru expoziţii, iar la Muzeul Universităţii Politehnica – dulapul cu substanţe chimice al profesorului Costin Neniţescu.
Muzeul “Antipa” – online
  • Evenimentele vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a instituţiei.
  • Evenimentul va debuta la ora 19.00 şi se va încheia la ora 23.00, iar vizitatorii virtuali vor putea urmări prezentările făcute de specialiştii muzeului.
  • În prima întâlnire online a serii, de la ora 19.00, dr. Angela Petrescu va vorbi despre pământul cel mai tânăr al României, Delta Dunării, şi despre cele peste 250 de specii de păsări care cuibăresc aici.
  • La ora 21.00, în a doua întâlnire online cu dr. Alexandru Iftime, biolog şi muzeograf la Muzeul „Antipa”, publicul va afla de ce Marea Neagră este considerată de unii oceanologi un unicat hidrobiologic şi care sunt speciile de peşti şi de nevertebrate care o populează.
  • Ediţia online a Nopţii Muzeelor la „Antipa” se va încheia la ora 23.00 cu prezentarea dr. Tiberiu Sahlean despre fascinanta lume a vieţuitoarelor cu sânge rece
Muzeul Universităţii Politehnica
  • Vizitatorii vor putea vedea în imobilul din strada Gh. Polizu, între orele 16.00 – 20.00, cea mai numeroasă colecţie de instrumente didactice din România, realizată de celebra firmă Ducrete & Cie din Paris, în anul 1886, pentru laboratoarele de fizică şi chimie, Sala de colecţiuni şi Muzeu din cadrul Şcolii Naţionale de Poduri şi Şosele din Bucureşti. „Busola de declinaţiune”, „Aparatul lui Faraday pentru diamagnetism”, „Aparatul lui Müller cu prismă şi lentilă quartz pentru studiul fluorescenţei”, „Metru etalon” confecţionat din alamă şi argint, sunt doar câteva din obiectele expuse.
  • De asemenea, pot vedea cabinetul de lucru al rectorului Nicolae Vasilescu Karpen, cel mai longeviv rector din istoria Politehnicii Bucureştene (1920-1940), holul de onoare ce prezintă mari profesori din învăţământul politehnic bucureştean, Sala Mare dedicată facultăţilor din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti (U.P.B.), cu exponate reprezentative şi inedite cum ar fi: „Pompa de benzină şi păcură” folosită în cadrul Facultăţii de Transporturi, machete de avioane utilizate la testele efectuate în Tunelul Aerodinamic din Campusul de la Polizu, dulapul cu substanţe chimice al profesorului Costin Neniţescu, bilete de examen la disciplina Operaţii şi Utilaje din 1964, calculator Felix PC creat ca prototip compatibil cu IBM de U.P.B. între anii 1985 – 1984, cursuri universitare litografiate.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții Teologi din Iași cer Ministerului de Interne să permită activitățile religioase în spații închise: “Măsurile de combatere a coronavirusului nu trebuie să încalce libertatea de conștiință”

Societatea Studenților Teologi din Iași solicită Ministerului de Interne să revină asupra deciziei cu privire la suspendarea tuturor activităților religioase desfășurate în spații închise. Concret, studenții Teologi din Iași cer…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu: Evaluarea Națională se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, admiterea la liceu, după această dată / Toți elevii și copiii vor avea vacanță din 2 aprilie până pe 4 mai, în vacanță nu se fac cursuri online

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, iar admiterea la liceu, după această dată, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de…
Vezi articolul