Protest al elevilor la Ministerul Educației: „Solicităm ajutor de urgență pentru oprirea Ordonanței abandoului școlar”

4.664 de vizualizări
Mai mulți elevi au pichetat azi Ministerul Educației pentru a încerca să obțină o discuție cu ministrul, potrivit mesajului publicat pe pagina Aociației Elevilor din Constanța. Elevii cer ajutor „de urgență” pentru „oprirea ordonanței 51/2019, care a desființat transportul elevilor. Aceștia susțin că nu vor pleca din fașa ministerului până când ministrul nu va trimite un punct de vedere la Curtea Constituțională.

Redăm mesajul publicat de elevi:

„Astăzi, membrii #AEC și #AEBI sunt la minister pentru a vorbi cu ministrul educatiei, Monica Anisie. Solicităm ministrului să ajute de urgență la oprirea ordonantei 51/2019, a abandonului școlar, care a desfiintat transportul elevilor. Nu vom pleca până când ministrul nu va transmite un punct de vedere căre Curtea Constituțională în privința ordonanței.”

Reamintim că în data de 25 iunie, Guvernul României a adoptat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 51/2019, prin care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice. Elevii susțineau atunci că acest lucru s-a produs la solicitarea conducerilor consiliilor județene și a transportatorilor. ”Cel mai proeminent efect al acestei modificări este, din nefericire dispariția obligațiilor transportatorilor de a acorda reduceri pentru elevi la transportul județean, precum și de a stabili tarife diferite pentru elevi”, potrivit elevilor.

Avocatul Poporului a sesizat apoi Curtea Constituțională pe 7 august 2019 pe motiv că „eliminarea transportului rutier de persoane interjudețean din sfera serviciilor publice, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 51/2019 încalcă voința Parlamentului și denaturează trăsătura de stat social consacrată la nivel constituțional”.

FOTO: AEC


1 comment
  1. Admirabili tinerii care sustin egalitatea de sanse pentru colegii lor din provincie! Impecabil pregatiti pentru a sustine cauza! Subiectul este deosebit de important pentru evolutia statului de drept. Va incurajez sa urmariti evolutia subiectului. Egalitatea de sanse este fundamentul statului de drept, subiectul ar trebui sa fie in dezbateri publice vizibile, pentru combaterea cliseelor si etichetelor folosite cu scopul slabirii politicilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul de „etică și integritate academică” prins în flagrant când lua mită de la studenți ca să-i treacă la examene, de la extensia din Reșița a Universității Babeș-Bolyai, a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe profesorul de etică și integritate academică Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, prins în…
Vezi articolul

DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate de Ministerul Educației – proiect

Un proiect de hotărâre de guvern cu grilele detaliate pentru salariile directorilor și ale personalului didactic auxiliar de conducere a fost pus în transparență decizională de Ministerul Educației. Grilele sunt…
Vezi articolul