PSD susține că a reușit să determine Guvernul să asigure testarea elevilor la școală pentru COVID-19

535 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
PSD susţine că a reuşit, vineri, să obţină o victorie importantă în privinţa organizării testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, care va permite menţinerea şcolilor deschise şi asigurarea accesului egal la educaţie, potrivit Agerpres.

“PSD a reuşit, vineri, să obţină o victorie importantă în privinţa organizării testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, care va permite menţinerea şcolilor deschise şi asigurarea accesului egal la educaţie pentru toţi copiii din România”, după cum se arată într-un comunicat de presă al Partidului Social Democrat.

De asemenea, PSD a subliniat în comunicat că „după mai multe luni de apeluri repetate din partea PSD, miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii au acceptat, în sfârşit, să ţină prima conferinţă de presă comună în care au anunţat, printre altele, că vor agrea o procedură de testare a elevilor şi profesorilor în unităţile de învăţământ”.

Social-democrații consideră că această măsură este benefică atât pentru asigurarea accesului nediscriminatoriu la educaţie, cât şi pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

În legătură cu decizia testării elevilor, PSD consideră că: “Este însă regretabil că decizia testării elevilor a întârziat nepermis de mult. S-a irosit o perioadă importantă ce ar fi permis unităţilor de învăţământ să se organizeze mult mai bine din punct de vedere sanitar, pentru începerea noului an şcolar în condiţii de siguranţă”.

Foto: © Dmitrii MelnikovDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Zile libere 2021. 30 noiembrie și 1 decembrie – pauză de școală în mijlocul săptămânii. Sfântul Andrei și Ziua Națională – între vacanța forțată abia încheiată și vacanța scurtată de sărbători

Următoarele zile libere legale din 2021, 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 Decembrie – Ziua Națională, prevăzute în Codul Muncii și valabile pentru sistemul educațional, pică în timpul săptămânii…
Vezi articolul