Punct de vedere International School of Oradea: Am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile comitetului județean. Nu am fost informați că ar fi demarată o anchetă penală

1.339 de vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
International School of Oradea a remis Edupedu.ro un punct de vedere, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunțat joi că a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul acestei școli. “Nu am fost informați și nu ni s-a adus la cunoștință, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, aspectul că împotriva subscrisei ar fi demarată o anchetă penală”, susține instituția de învățământ.

“Raportat la aspectul că în incinta International School of Oradea s-au desfășurat cursuri prin prezența fizică a elevilor învederăm că subscrisa am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile prevăzute în Hotărârile CJSU Bihor”, se arată în punctul de vedere al International School of Oradea.

Edupedu.ro a încercat să contacteze în urmă cu o zi instituția de învățământ, care nu a răspuns apelurilor telefonice la numerele publicate pe site.

Punctul de vedere al International School of Oradea:

“Cu privire la articolul publicat pe website-ul dumneavoastră prin care se face referire la un dosar penal în care International School of Oradea ar fi implicată.

Învederăm faptul că nu am fost informați și nu ni s-a adus la cunoștință, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, aspectul că împotriva subscrisei ar fi demarată o anchetă penală.

În lipsa aducerii la cunoștință a formulării unei acuzații penale împotriva subscrisei ne aflăm în imposibilitate de a ne exercita dreptul la apărare precum și de a prezenta un punct de vedere mai detaliat.

Precizăm faptul că urmărirea penală are un caracter nepublic și până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre penală definitivă orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, un aspect esențial prevăzut de  Codul de procedură Penală și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului(CEDO).

Raportat la aspectul că în incinta International School of Oradea s-au desfășurat cursuri prin prezența fizică a elevilor învederăm că subscrisa am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile prevăzute în Hotărârile CJSU Bihor.

Hotărârile nr.42/26.10.2020 și nr.45/02.11.2020 a CJSU Bihor au ca bază legală Ordinul nr. 5487/2020 ce reglementează activitatea unităților de învățământ preuniversitar în timp ce activitatea afterschool este reglementată în Ordinul nr. 1.076/2020.

Mai mult decât atât, International School of Oradea nu se regăsește pe niciuna din Anexele Hotărârilor nr.42/26.10.2020 și nr.45/03.11.2020 a CJSU Bihor în cuprinsul cărora sunt specificate unitățile de învățământ supuse restricțiilor. Subscrisa am transmis solicitări către autoritățile competente, activitatea fiind suspendată până la clarificarea aplicabilității dispozițiilor legale.

În încheiere, precizăm faptul că International School of Oradea a luat toate măsurile privind limitarea răspândirii COVID-19, dovadă fiind încrederea și susținerea acordată de către părinții copiilor aflați în grija noastră.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Agenția Națională Antidrog: România se află sub media europeană la consumul de droguri în rândul adolescenților, dar peste medie la consumul de tutun. Cât stau adolescenții români pe rețelele sociale

România se situează sub media europeană în ceea ce privește consumul de droguri în rândul adolescenţilor, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), transmite Agerpres. Astfel, consumul oricărui…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești: Premierul Cîțu nu a acceptat nimic în privința gratuității transportului feroviar, din “motive ideologice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă, într-un comunicat de presă, “indignarea” față de refuzul premierului Florin Cîțu privind gratuitățile de transport pentru studenți, în discuțiile avute…
Vezi articolul

SURSE Rata de vaccinare a personalului din școli să fie eliminată din decizia de funcționare cu prezență fizică, decizie care va fi luată de consiliul de administrație, prevede programul de guvernare PSD-PNL

Programul de guvernare propus de PSD-PNL pe Educație prevede descentralizarea deciziilor privind modul de desfășurare a activităților în unitățile de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul…
Vezi articolul