Punct de vedere International School of Oradea: Am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile comitetului județean. Nu am fost informați că ar fi demarată o anchetă penală

1.318 vizualizări
Foto: Pexels.com
International School of Oradea a remis Edupedu.ro un punct de vedere, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunțat joi că a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul acestei școli. “Nu am fost informați și nu ni s-a adus la cunoștință, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, aspectul că împotriva subscrisei ar fi demarată o anchetă penală”, susține instituția de învățământ.

“Raportat la aspectul că în incinta International School of Oradea s-au desfășurat cursuri prin prezența fizică a elevilor învederăm că subscrisa am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile prevăzute în Hotărârile CJSU Bihor”, se arată în punctul de vedere al International School of Oradea.

Edupedu.ro a încercat să contacteze în urmă cu o zi instituția de învățământ, care nu a răspuns apelurilor telefonice la numerele publicate pe site.

Punctul de vedere al International School of Oradea:

“Cu privire la articolul publicat pe website-ul dumneavoastră prin care se face referire la un dosar penal în care International School of Oradea ar fi implicată.

Învederăm faptul că nu am fost informați și nu ni s-a adus la cunoștință, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, aspectul că împotriva subscrisei ar fi demarată o anchetă penală.

În lipsa aducerii la cunoștință a formulării unei acuzații penale împotriva subscrisei ne aflăm în imposibilitate de a ne exercita dreptul la apărare precum și de a prezenta un punct de vedere mai detaliat.

Precizăm faptul că urmărirea penală are un caracter nepublic și până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre penală definitivă orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, un aspect esențial prevăzut de  Codul de procedură Penală și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului(CEDO).

Raportat la aspectul că în incinta International School of Oradea s-au desfășurat cursuri prin prezența fizică a elevilor învederăm că subscrisa am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile prevăzute în Hotărârile CJSU Bihor.

Hotărârile nr.42/26.10.2020 și nr.45/02.11.2020 a CJSU Bihor au ca bază legală Ordinul nr. 5487/2020 ce reglementează activitatea unităților de învățământ preuniversitar în timp ce activitatea afterschool este reglementată în Ordinul nr. 1.076/2020.

Mai mult decât atât, International School of Oradea nu se regăsește pe niciuna din Anexele Hotărârilor nr.42/26.10.2020 și nr.45/03.11.2020 a CJSU Bihor în cuprinsul cărora sunt specificate unitățile de învățământ supuse restricțiilor. Subscrisa am transmis solicitări către autoritățile competente, activitatea fiind suspendată până la clarificarea aplicabilității dispozițiilor legale.

În încheiere, precizăm faptul că International School of Oradea a luat toate măsurile privind limitarea răspândirii COVID-19, dovadă fiind încrederea și susținerea acordată de către părinții copiilor aflați în grija noastră.”

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Gândire de Ev Mediu: Biserica Ortodoxă din Moldova, subordonată Rusiei, lansează într-un document oficial teorii ale conspirației cu Bill Gates, antene 5G și vaccin cu microcip

Biserica Ortodoxă din Moldova, subordonată Patriarhiei Moscovei, a lansat într-o adresă oficială către autoritățile statului toate marile teze conspiraționiste promovate de propaganda rusă în perioada pandemiei. Astfel, ierarhii moldoveni, în…
Vezi articolul

Colegiul Goethe din București rămâne din nou fără conducere. Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea ca director, pentru că Forumul Democrat al Germanilor nu i-a dat acordul – decizie a Inspectoratului Școlar București

Colegiul German Goethe din București rămâne din nou fără director, după ce Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în ședința de astăzi a Inspectoratului Școlar București. Reprezentanți ai Inspectoratului au…
Vezi articolul