Punct de vedere International School of Oradea: Am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile comitetului județean. Nu am fost informați că ar fi demarată o anchetă penală

1.325 de vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
International School of Oradea a remis Edupedu.ro un punct de vedere, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunțat joi că a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul acestei școli. “Nu am fost informați și nu ni s-a adus la cunoștință, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, aspectul că împotriva subscrisei ar fi demarată o anchetă penală”, susține instituția de învățământ.

“Raportat la aspectul că în incinta International School of Oradea s-au desfășurat cursuri prin prezența fizică a elevilor învederăm că subscrisa am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile prevăzute în Hotărârile CJSU Bihor”, se arată în punctul de vedere al International School of Oradea.

Edupedu.ro a încercat să contacteze în urmă cu o zi instituția de învățământ, care nu a răspuns apelurilor telefonice la numerele publicate pe site.

Punctul de vedere al International School of Oradea:

“Cu privire la articolul publicat pe website-ul dumneavoastră prin care se face referire la un dosar penal în care International School of Oradea ar fi implicată.

Învederăm faptul că nu am fost informați și nu ni s-a adus la cunoștință, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, aspectul că împotriva subscrisei ar fi demarată o anchetă penală.

În lipsa aducerii la cunoștință a formulării unei acuzații penale împotriva subscrisei ne aflăm în imposibilitate de a ne exercita dreptul la apărare precum și de a prezenta un punct de vedere mai detaliat.

Precizăm faptul că urmărirea penală are un caracter nepublic și până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre penală definitivă orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, un aspect esențial prevăzut de  Codul de procedură Penală și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului(CEDO).

Raportat la aspectul că în incinta International School of Oradea s-au desfășurat cursuri prin prezența fizică a elevilor învederăm că subscrisa am susținut activități specifice afterschool-urilor, categorie care nu se încadrează în restricțiile prevăzute în Hotărârile CJSU Bihor.

Hotărârile nr.42/26.10.2020 și nr.45/02.11.2020 a CJSU Bihor au ca bază legală Ordinul nr. 5487/2020 ce reglementează activitatea unităților de învățământ preuniversitar în timp ce activitatea afterschool este reglementată în Ordinul nr. 1.076/2020.

Mai mult decât atât, International School of Oradea nu se regăsește pe niciuna din Anexele Hotărârilor nr.42/26.10.2020 și nr.45/03.11.2020 a CJSU Bihor în cuprinsul cărora sunt specificate unitățile de învățământ supuse restricțiilor. Subscrisa am transmis solicitări către autoritățile competente, activitatea fiind suspendată până la clarificarea aplicabilității dispozițiilor legale.

În încheiere, precizăm faptul că International School of Oradea a luat toate măsurile privind limitarea răspândirii COVID-19, dovadă fiind încrederea și susținerea acordată de către părinții copiilor aflați în grija noastră.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației: Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, pregătirea profesională a cadrelor didactice și organizarea examenelor naționale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în urban

Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în cele din mediul urban, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației,…
Vezi articolul

DOCUMENT Bâlbe la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a semnat un ordin prin care doar școlile de stat intră în vacanță, după ce prezentase un document care prevedea că măsura se aplică și celor private / Școlile particulare sunt închise prin decizia CNSU

Ministrul Sorin Cîmpeanu a revenit cu precizări și a prezentat ca „semnat și trimis la Monitorul Oficial” un text de ordin prin care doar școlile de stat intră în vacanță…
Vezi articolul