Purtarea măștii de protecție devine obligatorie de azi pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați

2.464 de vizualizări
Învățământul primar
Sursa: Pexels.com
Purtarea măștii de protecție devine obligatorie, începând de luni, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, potrivit G4Media.ro.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură:

începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat instituția prefectului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că, în ultima săptămână, aproape 900 de îmbolnăviri cu COVID-19 la copii au legătură cu școala (detalii aici).

Măsura vine după ce oficialii au remarcat în mai multe rânduri că la ieșirea din școli se aglomerează părinții sau bunicii care-și așteaptă copiii/nepoții la prânz, iar normele de distanțare nu sunt respectate în unele cazuri.

Sursaă foto: Pexels.com


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cadrele didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de boală, 20-50% ajung să se infecteze cu tulpina Delta / Masca rămâne obligatorie pentru elevi și profesori, la începutul noului an școlar – Ministrul Sănătății

„Cadrele didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecția. Trebuie să conștientizăm însă, că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpina Delta.…
Vezi articolul