Rectorul SNSPA Remus Pricopie anunţă că a sesizat organele de anchetă penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri de către Călin Georgescu, în legătură cu semnăturile de susținere a candidaturii

350 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ SNSPA
Rectorul SNSPA Remus Pricopie anunţă că a sesizat organele de anchetă penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri de către Călin Georgescu, în contextul colectării celor peste 239.000 de semnături pe care le-a depus oficial, pe data de 1 octombrie 2024, la Biroul Electoral Central, pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie 2024, transmite News.ro.

„Astăzi, 19 martie 2025, am sesizat organele de anchetă penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri, prevăzută de Codul penal, Art. 292, de către dl. Călin Georgescu, în contextul colectării celor peste 239.000 de semnături pe care le-a depus oficial, pe data de 1 octombrie 2024, la Biroul Electoral Central, ca anexă la dosarul său de candidat, pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie 2024. Plângerea se întemeiază pe declaraţiile contradictorii ale domnului Călin Georgescu, care, pe de o parte, a susţinut public că în vederea strângerii celor peste 239.000 de semnături a fost sprijinit de peste zece mii de voluntari, iar pe de altă parte, atât în documentele oficiale de candidatură, cât şi în declaraţiile publice, a susţinut că a avut «zero» costuri, cu ocazia alegerilor prezidenţiale, Turul 1, din 24 noiembrie 2024”, precizează rectorul SNSPA într-o postare pe Facebook.

El susţine că procesul de strângere a 200.000 de semnături este unul complex, în special pentru un independent, imposibil de realizat, în absenţa unei minime echipe şi a unui proces laborios de organizare, care presupune eforturi financiare de peste un million de lei, chiar şi în situaţia existenţei a „peste 10.000 de voluntari”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de World Vision România

Aproape jumătate din adolescenții chestionați de World Vision România consideră că profesorii lor sunt puțin sau deloc pregătiți să-i informeze despre cum se pot feri de abuzurile sexuale. Director de școală: Acum 7-8 ani, aveam fete de clasa a VIII-a așteptate de mașini la gardul școlii și era nevoie să le ducem acasă

Aproape jumătate din adolescenții participanți la un sondaj realizat de World Vision România consideră că profesorii lor nu sunt deloc pregătiți să le vorbească despre cum se pot feri de…
Vezi articolul