Reforma radicală a învățământului superior în Republica Moldova. Dispar universități prin comasare

556 de vizualizări
ANOSR
Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com
Ministerul Educației și Cercetării anunță reformarea învățământului superior din Republica Moldova, un proces care va include reorganizarea mai multor instituții de învățământ, prin absorbția altora, inclusiv a institutelor de cercetare, transmite Radio Europa Liberă, citată de Rador, conform G4Media.ro.

Ministerul promite, de asemenea, mai multe fonduri universităților, despre care spune că vrea să devină centre de instruire și cercetare. Dar ce schimbări planifică autoritățile din educație și care sunt reacțiile?

Potrivit deciziei autorităților, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Academia de Administrare Publică, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și câteva institute de cercetări. Universitatea Agrară și alte trei institute vor trece în gestiunea Universității Tehnice, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” ar urma să preia administrarea Universității de Stat din Tiraspol și a Universității de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia. Totodată, Academia de Studii Economice va integra Institutul Național de Cercetări Economice.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like