Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a cerut Curții Constituționale a României, printr-un memoriu, să mențină soluția de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din anul 2025

1.232 de vizualizări
Foto: SNSPA
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a depus un memoriu la Curtea Constituțională a României pentru menținerea deciziei BEC privind respingerea candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din anul 2025, anunță SNSPA.

„Luni, 10 martie 2025, rectorul Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a depus un Memoriu – Amicus Curiae la Curtea Constituțională a României (CCR). Memoriul a fost înaintat în contextul contestației formulate de domnul Călin Georgescu împotriva Deciziei nr. 18D/09.03.2025, prin care Biroul Electoral Central (BEC) a respins înregistrarea candidaturii sale la alegerile pentru Președintele României din anul 2025“, se arată într-un comunicat remis de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

În cadrul acestui Memoriu, prof. univ. dr. Remus Pricopie a solicitat Curții Constituționale menținerea soluției de respingere a candidaturii domnului Călin Georgescu, argumentând că înregistrarea acesteia contravine dispozițiilor constituționale și a hotărârilor CCR nr. 2 și nr. 32 din 2024. Motivele invocate în document fac referire la încălcarea condițiilor de eligibilitate prevăzute de Constituția României, în special ale art.1 alin. (3) și (5), ale art. 82 alin. (2), corelate cu articolele 148 și 149. Aceste dispoziții subliniază respectarea valorilor democrației, statului de drept, Constituției și a angajamentelor internaționale ale României, respectiv apartenența țării la Uniunea Europeană și NATO“, precizează instituția de învățământ condusă de Remus Pricopie.

„Depunerea acestui Memoriu – Amicus Curiae survine după ce Biroul Electoral Central a confirmat obiecțiile ridicate anterior de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, privind neîndeplinirea criteriilor constituționale de către domnul Călin Georgescu, pentru înregistrarea candidaturii la funcția de Președinte al României din anul 2025. Prin această acțiune, rectorul SNSPA își reafirmă angajamentul față de principiile statului de drept, valorile democratice și respectarea normelor constituționale în cadrul procesului electoral din România“, se arată în comunicat.


6 comments
  1. Sa-ti fie rusine domnule fost ministru al educatiei ca incalci legea! De cand institutiile de invatamant din Romania au viie sa faca politica? asta ati invatat la Academia securista sa de la G Soros,

  2. Situatia va fi una critica daca ne mai certam intre noi, vom avea cu totii de suferit: rate mai mari, inflatie, crestere euro, etc. Asta va spune unul care nu a votat cu nimeni.

  3. Principiile statului de drept, valorile democratice și respectarea normelor constituționale în cadrul procesului electoral din România se încalcă de 35 de ani si nimeni nu spune nimic. Încălcarea flagrantă a drepturile și libertățile cetățenilor români,vă sună cunoscut?
    Pentru ceilalti candidați de ce nu se fac investigații,de ce nu au dosare penale?

  4. mă tot gândesc, de ce n-aș vota aur, facă ăștia tot vor să scoată geografia din liceu? de-al naibii, uite-asa!

  5. Inutil. Omul a făcut o contestație declarată “inadmisibilă”, iar acum face un “memoriu”.
    In afara de faptul că dovedește că habar nu are cu ce se mănâncă domeniul, ce altceva vrea sa nu mai arate? Tre sa fie și un pic fudul….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O grădiniță a fost închisă temporar din cauza condițiilor igienico-sanitare / Clădirea este degradată, toaletele sunt în curte, iar în săli sunt sobe metalice, lucru interzis în unitățile de învățământ

Şcoala generală Roşia de Secaş, în subordinea căreia funcţionează grădiniţa din localitatea Tău, a fost sancţionată cu avertisment scris și va putea fi redeschisă după ce vor fi remediate problemele…
Vezi articolul

Cel puțin 146.000 de elevi și aproape 20.000 de profesori din 27 de județe nu au dispozitive digitale pentru o educație de calitate, arată un raport SAR / Inspectoratul școlar Ialomița consideră că elevii și profesorii care au un smartphone sunt dotați cu pentru educația online

Ministerul Educației nu și-a îndeplinit atribuția de furnizare de echipamente digitale elevilor și profesorilor, așa cum prevede Legea 109/2020 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, concluzionează un raport privind digitalizarea…
Vezi articolul