Restricțiile care intră în vigoare la depășirea ratei de infectare de 3 la mie: Masca obligatorie în toate spațiile deschise, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc / Școlile ar putea trece la predarea exclusiv online

6.974 de vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
O serie de restricții intră automat în vigoare odată ce într-un județ sau într-o localitate se depășește incidența cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori. Astăzi, Guvernul a anunțat că Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, prin urmare urmează intrarea în vigoare a acestor restricții.

Printre aceste restricții se numără: obligativitatea măștii de protecție în toate spațiile deschise, închiderea cinematografelor și interzicerea concertelor și spectacolelor, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior, închiderea sălilor de jocuri de noroc. De asemenea, restaurantele și cafenelele din hoteluri și pensiuni funcționează doar la 30% din capacitate și deservesc exclusiv clienții cazați acolo.

De asemenea, școlile și grădinițele ar putea trece la activitate exclusiv online, dacă există o decizie în acest sens a Comitetului Județean/Municipal pentru Situații de Urgență. Restricțiile sunt prevăzute în hotărârea de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă până la jumătatea lunii noiembrie.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like