Scandal major în sport: coordonatorul cărților scrise în închisoare de Becali, Borcea și MM Stoica este singurul beneficiar al legislației care a suspendat de facto școlile de antrenori

120 de vizualizări
Foto: Pexels.com

Legi, HG-uri și ordine de ministru care se contrazic ori anulează reciproc au determinat o situație fără precedent în sportul românesc: școlile de antrenori și facultățile sportive nu mai au dreptul să emită certificate de antrenori. Vina e aruncată de la un minister la altul, de la o instituție la alta, dar problema a pornit din Ministerul Tineretului, în mandatul necunoscutei PSD-iste Ioana Bran. Unicul beneficiar al situației este o școală privată de antrenori, fondată de un profesor universitar – rector care a coordonat cărțile scrise din pușcărie de Gigi Becali, Cristi Borcea, frații Ioan și Victor Becali.

Efectul crizei, pe scurt: Cluburile și academiile sportive nu își mai pot înscrie aspiranții la titlul de antrenor în sistemul de formare. Activitatea multor cluburi sportive riscă să fie blocată.

Cum a apărut criza. În 18 octombrie, Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor a municipiului Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului Muncii, a emis o adresă prin care a înștiințat Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor (CNFPA, instituție din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului) că nu mai poate emite certificate până la clarificarea situației provocate de legislația contradictorie, a declarat pentru G4Media.ro președintele Comisiei, Daniela Stanciu.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like