SchoolHUB, linie telefonică de suport psihologic gratuită pentru situații de violență / Părinți, elevi și profesori pot suna zilnic la numărul 0374.078.078 între orele 8 dimineața și 8 seara

570 de vizualizări
ID 41697618 © Gajus | Dreamstime.com
SchoolHUB, o linie de suport psihologic gratuită, dedicată elevilor, părinților și profesorilor care se confruntă cu situații de violență fizică, bullying, anxietate sau alte forme de suferință psihologică în mediul școlar a fost lansată în parteneriat cu Poliția Română. Numărul 0374.078.078 este disponibil 7 zile pe săptămână, între orele 08 și 20.00.

Linia de suport psihologic SchoolHUB este disponibilă 12 ore pe zi, în intervalul 08.00 – 20.00, 7 zile pe săptămână și oferă suport de urgență prin intermediul unei echipe de psihologi specializați. Numărul la care pot suna elevi, părinți sau profesori este 0374.078.078.

Programul a fost lansat de Poliția Română, prin Direcția Siguranța Școlară, în parteneriat cu Asociația Happy Minds.

Principalul scop este gestionarea situațiilor de criză și redirecționarea către specialiști în funcție de gravitatea cazului:

  • Psihologi clinicieni și psihoterapeuți – pentru consiliere de lungă durată
  • Psihiatri – pentru evaluări medicale și intervenții specializate
  • Poliție – pentru cazurile ce necesită intervenție imediată
  • Asistență socială și instituții medicale – pentru protecția și sprijinul copiilor vulnerabili
  • Împreună putem face școlile mai sigure și mai sănătoase pentru copiii noștri.
Citește și:
Daniel David: Peste jumătate dintre elevi se plâng că sunt victime ale diverselor forme de violență. Este un număr de neacceptat, când avem o mulțime de hotărâri, ordine de ministru, metodologii, instrucțiuni


2 comments
  1. Hm. Interesant. Putem suna ca profesori cand ne simțim depasiti de multitudinea de hartii cerute in termen scurt?Cand suntem umiliti ca nu producem hartiile maculatura? Cand suntem asaltați de parinti pe whatsapp in timpul nostru privat? Cand suntem amenințați de aceiasi parinti ca nu le ascultam doleantele desi le menționăm ca avem dreptul la timpul nostru privat in familie? Ca exista ore de consiliere la școală speciale pentru dânșii?
    Sau cand suntem abuzati psihologic de director?
    Cand ni se insceneaza diverse de catre director ca sa stam sa facem zeci de procese verbale pentru comisia de violenta?
    Cand directorul cere o mie si una de hartii pe care alti directori nu le cer la alte scoli? Cand suntem terorizați sa facem hartii peste hartii sa ne,, acoperim”? Burnout la propriu. Si putem da și nume, desigur. Se va autosesiza politia, oare? Sau se vor musamaliza lucrurile cum mereu s-a întâmplat cand a venit inspectoratul in control?
    Curățenie Generala si in invatamant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Există o dorință foarte periculoasă de micșorare a duratei de cursuri, a numărului de ore, a tot ceea ce înseamnă școală” – ministrul Cîmpeanu, pe seama unei petiții cu număr mare de semnături, pentru renunțarea la teze

“Astă-seară am primit o solicitare de la 77.000 de elevi care nu vor nici măcar susținerea tezelor și cumva argumentează, pot să îi înțeleg. Deci există o dorință foarte periculoasă…
Vezi articolul

Guvernul a decis majorarea costurilor standard per elev, preșcolar și antepreșcolar pentru 2022. Purtătorul de cuvânt al Executivului: Ceea ce am prezentat astăzi include o formulă de calcul care acoperă perspectiva de creștere salarială

Guvernul a aprobat, joi, majorarea costurilor standard per antepreşcolar/ preşcolar/ elev pentru anul 2022, valoarea coeficientului 1 pentru cheltuielile salariale ajungând la 6.386 lei, iar cel pentru cheltuielile materiale la…
Vezi articolul

Mita în spitale este şi o problemă de educaţie, spune ministrul Sănătății. Rafila vrea să îi trimită pe medici și asistenți la cursuri pe această temă / „Trebuie să dezobişnuim lumea să facă acest lucru considerat în România tradiţional”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că în ceea ce priveşte mita oferită în spitale există şi o problemă „de educaţie” şi, ca urmare, ar putea fi introduse cursuri în acest…
Vezi articolul

Ministerul Educației nu alocă bani pentru acoperirea transportului elevilor în mai multe județe, acuză transportatorii, care susțin că dacă rămân cu facturile neplătite, de la 1 decembrie nu vor mai duce elevii la școală

Ministerul Educației nu ar fi virat sumele pe care inspectoratele școlare ar fi trebuit să le plătească transportatorilor care asigură transportul elevilor, iar în județul Prahova operatorii de transport amenință…
Vezi articolul