Școli închise în Bangladesh, din cauza valului de căldură. Țara asiatică a fost afectată și de pene de curent

117 vizualizări
Foto: © Antonella865 | Dreamstime.com
Valul de caniculă care s-a abătut asupra Bangladeshului a dus la închiderea şcolilor primare săptămâna aceasta şi a cauzat pene de curent frecvente, îngreunând condiţiile pentru rezidenţii care nu au mai avut astfel posibilitatea de a folosi ventilatoare pentru a se răcori, în contextul în care meteorologii avertizează că nu se preconizează o ameliorare a vremii, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Temperatura maximă a urcat la aproape 41 de grade Celsius de la 32 de grade Celsius înregistrate în urmă cu zece zile. Departamentul Meteo din Bangladesh a avertizat că nu se preconizează o ameliorare a vremii în viitorul apropiat.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că schimbările climatice contribuie la valuri de caniculă mai frecvente, severe şi prelungite pe perioada lunilor de vară, conform sursei citate.

Bangladeshul s-ar putea confrunta cu pene de curent pentru încă două săptămâni, a spus Nasrul Hamid, secretar de stat în Ministrul Energiei şi Resurselor minerale după ce o criză de combustibil a dus la închiderea mai multor unităţi generatoare de energie, inclusiv cea mai mare centrală pe bază de cărbune.

„Din cauza crizei energetice globale şi a creşterilor fără precedent pe pieţele valutare internaţionale suntem expuşi unor pene de curent nedorite”, a spus Hamid într-un mesaj pe Facebook luni seară, conform Agerpres.

Valul de caniculă survine în contextul în care această ţară se confrunta deja cu pene de curent care i-au afectat economia în ultimele luni inclusiv sectorul confecţiilor, care reprezintă peste 80% din exporturi.

„Vremea este excesiv de fierbinte zilele acestea, dar întreruperile de energie pentru ore în şir agravează situaţia”, a spus Mizanur Rahman, un vânzător din capitala Dacca.

Potrivit Agerpres, rezidenţii au apelat la serviciile medicale din cauza problemelor provocate de caniculă.

„Avem mulţi pacienţi care au suferit insolaţii sau alte probleme legate de căldură”, a spus Shafiqul Islam, un medic din nord-vestul ţării.

Foto: © Antonella865 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT „Ministru” Educației le-a cerut universităților ca în 48 de ore să recomande experți care să evalueze proiectele de digitalizare depuse de aceleași universități pentru apelul de 234 de milioane de euro lansat recent. Experții vor fi retribuiți / Lista cu întrebările frecvente, publicată de minister

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a solicitat universităților să recomande experți în digitalizare pentru evaluarea proiectelor depuse de universitățile în care ei lucrează, potrivit unui document trimis de minister. Amintim că…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Implicarea elevilor crește la orele de Limba și literatura română, atunci când discutăm despre bani, spune profesoara Alexandra Dălălău, de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, școală LifeLab 2024

Clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, județul Mureș, a avut o oră „altfel” de Limba și literatura română. Fabula “Boul și vițelul” de Grigore Alexandrescu, aflată…
Vezi articolul