Școli închise în Bangladesh, din cauza valului de căldură. Țara asiatică a fost afectată și de pene de curent

107 vizualizări
Foto: © Antonella865 | Dreamstime.com
Valul de caniculă care s-a abătut asupra Bangladeshului a dus la închiderea şcolilor primare săptămâna aceasta şi a cauzat pene de curent frecvente, îngreunând condiţiile pentru rezidenţii care nu au mai avut astfel posibilitatea de a folosi ventilatoare pentru a se răcori, în contextul în care meteorologii avertizează că nu se preconizează o ameliorare a vremii, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Temperatura maximă a urcat la aproape 41 de grade Celsius de la 32 de grade Celsius înregistrate în urmă cu zece zile. Departamentul Meteo din Bangladesh a avertizat că nu se preconizează o ameliorare a vremii în viitorul apropiat.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că schimbările climatice contribuie la valuri de caniculă mai frecvente, severe şi prelungite pe perioada lunilor de vară, conform sursei citate.

Bangladeshul s-ar putea confrunta cu pene de curent pentru încă două săptămâni, a spus Nasrul Hamid, secretar de stat în Ministrul Energiei şi Resurselor minerale după ce o criză de combustibil a dus la închiderea mai multor unităţi generatoare de energie, inclusiv cea mai mare centrală pe bază de cărbune.

„Din cauza crizei energetice globale şi a creşterilor fără precedent pe pieţele valutare internaţionale suntem expuşi unor pene de curent nedorite”, a spus Hamid într-un mesaj pe Facebook luni seară, conform Agerpres.

Valul de caniculă survine în contextul în care această ţară se confrunta deja cu pene de curent care i-au afectat economia în ultimele luni inclusiv sectorul confecţiilor, care reprezintă peste 80% din exporturi.

„Vremea este excesiv de fierbinte zilele acestea, dar întreruperile de energie pentru ore în şir agravează situaţia”, a spus Mizanur Rahman, un vânzător din capitala Dacca.

Potrivit Agerpres, rezidenţii au apelat la serviciile medicale din cauza problemelor provocate de caniculă.

„Avem mulţi pacienţi care au suferit insolaţii sau alte probleme legate de căldură”, a spus Shafiqul Islam, un medic din nord-vestul ţării.

Foto: © Antonella865 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucrurile pe care nu trebuie să le împartă elevii la școală, enumerate în materialele informative trimise școlilor de Ministerul Educației, în contextul creșterii numărului de cazuri / Cum pot deosebi părinții gripa de o banală răceală

Materiale informative despre cum se pot proteja elevii împotriva gripei au fost transmise școlilor de către Ministerul Educației, după cum a anunțat secretarul de stat Sorin Ion, într-o intervenție la…
Vezi articolul

Directoriada continuă. Scrisoare deschisă a părinților și profesorilor de la Școala Gimnazială din Dumbrăveni, în legătură cu numirea din pix a unui director interimar: „A fost făcută în baza unei proceduri a inspectoratului pe care o considerăm nedemocratică, dacă nu chiar abuzivă”

Situația directorilor interimari numiți din pix afectează mai multe școli din țară. Recent, părinții și profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Dumbrăveni, județul Constanța, au trimis o scrisoare…
Vezi articolul

UPDATE Consiliul Legislativ contrazice Ministerul Educației: Legile Iohannis intră în vigoare pe 3 septembrie, nu pe 4 / OUG prin care Deca își modifică propria lege ar putea fi neconstituțională, avertizează Consiliul

Consiliul Legislativ contrazice Ministerul Educației în privința zilei când trebuie să intre în vigoare legile Educației. Concret, Consiliul Legislativ transmite că Legea învățământului superior intră în vigoare pe 3 septembrie,…
Vezi articolul