Scrisoare de sprijin pentru profesorul acuzat de comportament abuziv, semnată de “peste 200 de studenți și absolvenți” ai Facultății de Jurnalism – Universitatea din București: “comportamentul său la catedră a fost întotdeauna unul decent și civilizat”

locuri în cămine - Studenția online

Foto: Pexels.com

“Dl profesor apără valorile Universității și interesul major al studentului, iar comportamentul său la catedră a fost întotdeauna unul decent și civilizat, exprimând critică și ironie la adresa pericolului lipsei de cunoaștere și de educație”, arată o scrisoare deschisă asumată de “peste 200 de studenți și absolvenți” ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București. Prin scrisoarea transmisă redacției Edupedu.ro, semnatarii îl “susțin public” pe profesorul Marian Petcu, despre care, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o primă scrisoare publică, un alt grup de studenți afirma că manifestă un “comportament abuziv”.

În noua scrisoare, adresată conducerii Universității și a FJSC, Comisiei de Etică și transmisă și Edupedu.ro, semnatarii scriu că “nu căutăm să justificăm limbajul, dar respectul trebuie să vină din ambele direcții: studenții trebui să respecte profesorul și ora sa de curs, așa cum profesorul trebuie să-și respecte studenții”. Semnatarii invocă un “linșaj mediatic”:

Iar ei continuă: “Pentru noi, semnatarii acestei scrisori deschise, stilul colocvial al domnului profesor Petcu reprezintă doar a abordare de tip pamflet la adresa a ceea ce el nu ne dorește să fim sau să devenim (…)”.

Scrisoarea deschisă – documentul integral:

Vineri, rectorul Marian Preda a cerut Comisiei de Etică să analizeze cazul, iar decanul JFSC, Antonio Momoc, a afirmat că situația urmează să fie analizată în consiliu. Președintele Comisiei de Etică a UB a precizat că profesorul vizat nu va lua parte la analiză, în cazul în care situația va ajunge pe masa comisiei.

Citește și:
Scrisoare deschisă a 56 de studenți de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, care semnalează „comportamentul abuziv” al unui profesor, membru în Comisia de Etică. Marian Petcu: Nu am spus niciodată orfan și prost unui student, ăsta a fost un calificativ în glumă că vor rămâne ignoranți dacă nu învață
Rectorul Marian Preda cere Comisiei de Etică să analizeze cazul profesorului de la Facultatea de Jurnalism acuzat de studenți de comportament abuziv: Universitatea din București dezavuează orice comportament sau atitudine umilitoare
Exit mobile version