Șefii de promoție din patru licee din Buzău vor să rămână în România pentru a-și continua studiile la București, Cluj sau Brașov

1.205 vizualizări
Foto: Pexels.com
Șefii promoției 2024 din patru licee din Buzău intenționează să își continue studiile în țară, potrivit unui reportaj publicat, luni, de OpiniaBuzau.ro. Publicația, care le prezintă punctele de vedere despre studii, traseul școlar marcat de rezultate recunoscute, în unele cazuri, la nivel național și internațional, punctează dorința celor patru de a învăța la universități românești.

Cele patru cazuri prezentate:

 • David Andrei Vlad – „cel mai tânăr cetățean de onoare al municipiului Buzău”, olimpic internațional și șef de promoție la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, cu media 10. Acesta intenționează să-și continue studiile la „Facultatea de Medicină din Capitală sau din Cluj”, potrivit sursei citate.
 • Monica Andrei – „un alt șef de promoție de 10”, de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, citată astfel: „„Mi-am ales și orașul unde voi studia. Este un oraș minunat. Este Brașov. Mi se pare că este potrivit pentru mine, la Facultatea de litere pe specialitatea Engleză-Germană”.
 • Elena Georgiana Rusu – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, șef de promoție cu media 9.92, potrivit căreia „acum aleg să merg la Facultatea de Drept, pentru că simt că am o chemare (…)”
 • Karina Grigore – Colegiul Economic „Regele Mihai I”, șef de promoție cu media 9.94, citată de publicația din Buzău (articolul detaliat cu perspectivele celor patru) spunând că își dorește să continue studiile la Academia de Studii Economice. 

4 comments
 1. Ce mentalitate expirată au ăștia din comentarii. În loc să fie fericiți că mai sunt câțiva care pot pune țara asta pe picioare în viitor, ei pupă-n tălpi Occidentul. Occidentul care a ajuns vai de nația lui (dacă mai are nație), de ți-e frică să ieși pe stradă. Ei ori sunt încuiați în casă, ori sunt din cercul ălora care te fac să-ți fie frică să ieși din casă, prin Londra și Paris (se știe!).

  Felicitări copiilor pentru notele excepționale și pentru că vor să stea acasă!

 2. despre locurile de munca :
  la 4000 de medici specialisti anual se scot 100 de locuri. poate e bine de știut.
  despre litere si drept si economie , numai de bine ..

 3. Mare greșeală fac, că vor să rămână în țara asta de căcat, care nu le oferă nimic. Dacă vor să facă o carieră frumoasă și înfloritoare, să plece peste hotare, pentru că aici se vor lovi de foarte multe refuzuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

A fost lansată Platforma de sprijin pentru ajutorarea refugiaților ucraineni din România / Aplicația integrează iniţiativa Guvernului „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult!

Reprezentanţii Guvernului, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai „Code for Romania” au anunţat, vineri, lansarea unei Platformei de sprijin ce integrează iniţiativa Guvernului „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult!”,…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Propunerea unei eleve pentru îmbunătățirea predării: Profesorii de la oraș să se schimbe cu profesorii de la sat, pe modelul schimbului de experiență dintre elevii care pleacă în alte țări

Profesorii de la oraș ar putea să se schimbe cu profesorii de la sat, pe modelul schimbului de experiență dintre elevii care pleacă în alte țări, spune Ilinca Rădoi, eleva…
Vezi articolul