Sprijin de la guvern pentru tineri, în Franța: formare profesională pentru un loc de muncă sau să încerce un nou domeniu, plus alocații de sute de euro pe lună

692 de vizualizări
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului
Foto: Moose Photos – Pexels.com
Un nou program al guvernului francez, de sprijin pentru tineri, a intrat în vigoare pe 1 martie. Este vorba despre “Contractul de angajare (pentru) tineri” care vizează populația cu vârste între 16 și 25 de ani din Franța. Tinerii fără loc de muncă și nici formați într-un anumit domeniu ar urma să își găsească un loc de lucru, potrivit publicației FranceInfo.

Acest program guvernamental, prescurtat CEJ în franceză, vine în cadrul proiectului național “Un tânăr, o soluție”, lansat în 2020 și înlocuiește “Garanția tinerilor”, un dispozitiv similar de până acum. Face parte din mai multe măsuri sociale intrate în vigoare la data de 1 martie, anunțate în Franța.

Astfel, sunt vizați tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani (sau 30 de ani, dacă au un handicap), care nu urmează o formă de învățământ și care au dificultăți în a-și găsi de lucru, potrivit decretului care reglementează proiectul.

  • CEJ reprezintă o investiție de 2,6 miliarde de euro, din care 80% provin din planul “Un tânăr, o soluție”, în valoare de 5,4 miliarde de euro, conform sursei citate. Obiectivul este să fie ajutați 400.000 de tineri în anul acesta.
Ce lucrează tinerii și cu cât pot fi ajutați financiar suplimentar

La fel ca și Garanția pentru tineret, CEJ va avea o durată de până la 12 luni, care poate fi extinsă la 18 luni în cazuri excepționale. Cu toate acestea, în timp ce Garanția pentru tineret oferea sprijin intensiv doar în primele patru-șase săptămâni ale programului, CEJ trebuie să ofere sprijin de la început până la sfârșit, iar tinerii să își facă norma de 15-20 de ore de activitate pe săptămână.

Acest plan de acțiune, convenit între tânăr și consilierul său, trebuie să prevadă “o activitate susținută și regulată (în special prin experiență de muncă, formare și activități sociale) care vizează orientarea tânărului către un loc de muncă sau către o experiență profesională”.

Participanții majori pot obține, lunar, 500 sau 300 de euro, în funcție de mediul din care provin și în funcție de anumiți indici fiscali, legați de impozite. În cazul minorilor, alocația poate fi de 200 de euro. Tânărul trebuie să se angajeze să ia parte la toate acțiunile planificate. În caz contrar, aceștia pot fi supuși unor sancțiuni care ar putea duce la retragerea alocației și la excluderea lor din sistem.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raport al Ministerului Finanțelor: Pentru o familie cu un singur venit și doi copii România are cel mai ridicat grad de impozitare a muncii dintre toate țările europene – peste 42% / În Polonia, sarcina fiscală pentru un caz similar e sub 2%

O familie cu un singur venit și doi copii are, în România, cel mai ridicat grad de impozitare a muncii dintre toate țările europene, arată un raport publicat săptămâna trecută…
Vezi articolul

Iohannis le transmite sindicaliștilor din educație să accepte că „o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc” / “Promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice” / Aprecieri pentru „disponibilitatea” premierului Ciucă și a ministrei Deca

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, miercuri, sindicaliștilor din educație să accepte că „o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc”. Președintele a exprimat aprecieri…
Vezi articolul
Kiev

EXCLUSIV „Suntem toți la fel, acum, nimănui nu-i mai pasă de diferențele sociale, nu am fost niciodată mai uniți” – mărturiile a două studente din Kiev despre ce se întâmplă în capitala pe care rușii încearcă să o doboare

Valeria Berezna și Marina Frolova sunt doctorande la Universitatea Națională Taras Shevchenko din Kiev și au rămas în Capitală. Au rămas pentru familie, pentru bunici, pentru părinți și pentru animalele…
Vezi articolul