Economedia.ro: Statul suspendă sprijinul de 1.500 lei pentru salariați, pentru plata creșelor. Explicații – impactul e de 4,5 miliarde lei și regulile actuale sunt neclare

10.761 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ministerul Finanțelor a decis să suspende până anul viitor măsura care le permitea angajatorilor să le deconteze salariaților 1.500 lei pentru plata creșelor și grădinițelor, sume care puteau fi deduse de firmele plătitoare de impozit pe profit. Explicațiile oferite: impactul bugetar este prea mare, de 4,5 miliarde lei, iar regulile actuale nu sunt clare, deoarece cei afectați au cerut clarificarea prea multor situații punctuale.

Printr-o lege de modificare a codului fiscal, statul a decis să acorde angajatorilor plătitori de impozit posibilitatea să le deconteze angajaților care își trimit copiii la creșă sau grădiniță cheltuieli lunare cu educația timpurie de până la 1.500 lei per copil. Angajatorii puteau deduce această sumă din impozitul pe profit.

Citește mai mult pe Economedia.ro


4 comentarii
  1. S-au gândit mai bine că au buzunarele lor de pierdut, dacă banii merg către angajați și nu la stat! Mi se face silă de tot ce se întâmplă în țară la momentul ăsta!

  2. De ce sa investim in educatia timpurie? Nu e ca si cum toate problemele vin de la lipsa de educatie. Intentionat nu a fost formulata clar legea. Bravo statul roman! Bleah!

  3. Mai au ceva de tăiat sau de înghețat, nemernicii ăștia? Doar pensiile speciale nu se pot tăia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like