Strategia de dezvoltare a municipiului Reșița va fi realizată de specialiști ai Universității Babeș-Bolyai

1.302 vizualizări
Predare exclusiv online
Predare exclusiv online la facultati Foto: Facebook UBB
Specialiștii Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vor realiza strategia de dezvoltare a municipiului Reșița, anunță instituția într-un comunicat de presă. Proiectul va avea va avea un buget total de 3 941 000 de lei și are ca obiectiv general “eficientizarea activității administrației publice locale a municipiului Resița prin introducerea unui sistem informatic integrat și o planificare echilibrată a nevoilor, în vederea simplificării accesului cetățenilor la serviciile publice”.

Proiectul are titlul Organizarea unei Planificări Echilibrate a Nevoilor Municipiului Reșița – O.P.E.N. Municipiul Reșița și este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC):

  • „Rolul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și, implicit, al UBB în acest proiect este legat de elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană cu orizont de timp 2030 și oferirea cursurilor de formare pentru angajații administrației publice locale, astfel încât aceștia să fie pregătiți să se adapteze, să implementeze și să facă față noilor provocări administrative. Mai mult, parteneriatele și colaborările constante ale FSPAC cu reprezentanții unor universități internaționale de tradiție și cu asociațiile specialiștilor în administrație publică oferă viziunea complexă necesară realizării unor strategii publice actuale și adaptate celor mai recente tendințe internaționale în domeniu”
  • „Specialiștii FSPAC au deja experiență în realizarea strategiilor administrative, ei fiind cei care au conceput strategia actuală de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca, precum și a altor comunități locale și zone metropolitane.”

Rectorul UBB, Daniel David, citat în comunicat:

  • „Recent, UBB și Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița (UEMR) au început un parteneriat academic care să ducă la Centrul Universitar UBB din Reșița. (…) Am spus că vom merge la Reșița nu doar cu practicile academice ale UBB, ci și cu experiența UBB (inclusiv specialiștii proprii) în relația bidirecțională cu dezvoltarea locală/regională. (…)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like