Studenții Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, nemulțumiți pentru că s-a scos admiterea scrisă în acest an

5.864 de vizualizări
FOTO: Google Street View
Organizația Studenților în Drept și Consiliul Studenţilor din facultate au publicat un document în care își manifestă dezamăgirea referitoare la deciziile luate de Facultatea de Drept din Universitatea Babeş-Bolyai, de a renunța la admiterea scrisă pentru acest an, scrie cluj24.ro.

Cei care vor intra la facultate vor fi departajați, în mare parte, în funcție de notele obținute la examenul de Bacalaureat.

„Organizaţia Studenţilor în Drept, alături de Consiliul Studenţilor din Facultatea de Drept
îşi exprimă dezacordul atât faţă de deciziile recent adoptate de către Consiliul Facultăţii, cât şi faţă de modul în care acestea au fost supuse dezbaterii în cadrul forului decizional. Cu toate că înţelegem şi putem accepta anumite aspecte stabilite, având în vedere situaţia delicată în care ne aflăm, considerăm că dezbaterile ar fi trebuit să fie centrate pe nevoile tuturor celor implicaţi în proces, pornind de la prezumția de bună-credinţă şi să denote o consecvenţă a argumentelor.

În contextul stării de urgenţă impuse la nivel naţional, Facultatea de Drept a fost nevoită să ia anumite măsuri pentru a asigura continuarea anului universitar în deplină siguranţă şi cât mai eficient. Aceste măsuri fac referire la modalitatea de desfăşurare a examenelor, a finalizării studiilor nivel licenţă sau masterat şi chiar a admiterii în cadrul facultăţii, privind, aşadar, deopotrivă cadrele didactice şi studenţii.

În momentul de faţă, considerăm că părerile studenţilor, exprimate prin reprezentanţii în Consiliu, nu au fost luate în considerare în mod real, fiind, mai degrabă, cerute pentru a se îndeplini o obligaţie minimă de consultare. Din păcate, s-a observat o tendinţă de a trece peste
argumentele privitoare la necesitatea creării unui mediu propice pentru examinarea cunoştinţelor acumulate pe parcursul unui semestru în favoarea instituirii unor metode care să împiedice cât mai eficient posibilităţile de fraudare a examenului,” se arată într-un comunicat publicat de cluj24.ro.

Publicația îl citează pe Alexandru Bazavan, student în anul al III-lea la Facultatea de Drept și fost președinte executiv în Organizația Studenților în Drept: „Acum aproape trei ani, când am început această facultate, am auzit de multe ori faptul că se merge pe ideea de calitate, nu de cantitate, fapt ce reiese din numărul relativ mic de studenți care termină facultatea în comparație cu numărul de studenți admiși (undeva la 50% reușesc să obțină diploma de licență).

În condițiile în care s-a decis eliminarea examenului, oare despre ce calitate mai putem vorbi? Dau un exemplu: dacă ne uităm pe listele de la admiterile din anii trecuți, vom putea observa inclusiv persoane cu peste 9,50 la Bac, care nu au fost admise.

Sunt conștient de faptul că situația în care se aflăm este una excepțională, iar organizarea unei admiteri pe bază de examen ridică serioase probleme, însă sunt convins de faptul că s-ar fi putut găsi alte soluții,” a mai declarat Bazavan.

Decizia Facultății de Drept a UBB vin în contextul pandemiei și în condițiile în care Facultatea de Drept de la Universitatea din București a anunțat că păstrează proba scrisă pentru admitere, anunțul fiind făcut de rectorul UB, Marian Preda.

FOTO: Facultatea de Drept a UBB/Google Street View


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vasile Dîncu, despre plagiatul de care este acuzat premierul Ciucă: Ministerul Educației a scăpat de sub control această situație a învățământului superior. Ar trebui ca multe școli doctorale să fie desființate

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care este și profesor universitar, a declarat sâmbătă, la Digi24, că nu a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre recentele acuzații de plagiat în teza sa…
Vezi articolul

Schimbare istorică la Rezidențiat. Pragul de admitere urcă la 65%, potrivit unui proiect de metodologie publicat de Ministerul Sănătății / Asta înseamnă răspunsuri corecte la cel puțin 130 de întrebări, în loc de 120 cum era până acum

Ministerul Sănătății vrea să schimbe pragul de admitere la rezidențiat, la examenul din acest an, programat pentru 20 noiembrie. Concret, în proiectul de metodologie pus în dezbatere pe 6 octombrie,…
Vezi articolul

Studenții critică modificările propuse de Andronescu la evaluarea școlilor doctorale: un mare semnal de alarmă e reprezentat de absența studenților în evaluarea și asigurarea calității

Studenții critică propunerea de metodologie prezentată de ministrul Educației, în cadrul ședinței Consiliului Național al Rectorilor. “Un aspect din noua propunere de metodologie care ne ridică un mare semnal de…
Vezi articolul

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, propune organizarea examenelor de Evaluare Națională și BAC în sistem digitalizat, pe tipul TOEFL, SAT, GRE: Este nerealistă redeschiderea școlilor și universităților pe 16 mai

“Cred că redeschiderea școlilor și universităților, pe 16 mai, și organizarea examenelor de final de an, în sistem clasic, este un scenariu nerealist. Ministerul Educației și Cercetării ar trebui să…
Vezi articolul

Fond bugetar de 100 de milioane de lei pentru finanțarea cercetării în universități și în 2022 / 45% din bani – alocați pe baza metarankingului universităților, care trebuie finalizat până pe 31 martie

Fondul bugetar pentru finanțarea cercetării științifice în universități, în 2022, este de 100.000.000 de lei, potrivit Metodologiei privind finanțarea cercetării în instituțiile de învățământ superior de stat, publicată miercuri. 45%…
Vezi articolul