Studenții Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, nemulțumiți pentru că s-a scos admiterea scrisă în acest an

5.762 de vizualizări
FOTO: Google Street View
Organizația Studenților în Drept și Consiliul Studenţilor din facultate au publicat un document în care își manifestă dezamăgirea referitoare la deciziile luate de Facultatea de Drept din Universitatea Babeş-Bolyai, de a renunța la admiterea scrisă pentru acest an, scrie cluj24.ro.

Cei care vor intra la facultate vor fi departajați, în mare parte, în funcție de notele obținute la examenul de Bacalaureat.

„Organizaţia Studenţilor în Drept, alături de Consiliul Studenţilor din Facultatea de Drept
îşi exprimă dezacordul atât faţă de deciziile recent adoptate de către Consiliul Facultăţii, cât şi faţă de modul în care acestea au fost supuse dezbaterii în cadrul forului decizional. Cu toate că înţelegem şi putem accepta anumite aspecte stabilite, având în vedere situaţia delicată în care ne aflăm, considerăm că dezbaterile ar fi trebuit să fie centrate pe nevoile tuturor celor implicaţi în proces, pornind de la prezumția de bună-credinţă şi să denote o consecvenţă a argumentelor.

În contextul stării de urgenţă impuse la nivel naţional, Facultatea de Drept a fost nevoită să ia anumite măsuri pentru a asigura continuarea anului universitar în deplină siguranţă şi cât mai eficient. Aceste măsuri fac referire la modalitatea de desfăşurare a examenelor, a finalizării studiilor nivel licenţă sau masterat şi chiar a admiterii în cadrul facultăţii, privind, aşadar, deopotrivă cadrele didactice şi studenţii.

În momentul de faţă, considerăm că părerile studenţilor, exprimate prin reprezentanţii în Consiliu, nu au fost luate în considerare în mod real, fiind, mai degrabă, cerute pentru a se îndeplini o obligaţie minimă de consultare. Din păcate, s-a observat o tendinţă de a trece peste
argumentele privitoare la necesitatea creării unui mediu propice pentru examinarea cunoştinţelor acumulate pe parcursul unui semestru în favoarea instituirii unor metode care să împiedice cât mai eficient posibilităţile de fraudare a examenului,” se arată într-un comunicat publicat de cluj24.ro.

Publicația îl citează pe Alexandru Bazavan, student în anul al III-lea la Facultatea de Drept și fost președinte executiv în Organizația Studenților în Drept: „Acum aproape trei ani, când am început această facultate, am auzit de multe ori faptul că se merge pe ideea de calitate, nu de cantitate, fapt ce reiese din numărul relativ mic de studenți care termină facultatea în comparație cu numărul de studenți admiși (undeva la 50% reușesc să obțină diploma de licență).

În condițiile în care s-a decis eliminarea examenului, oare despre ce calitate mai putem vorbi? Dau un exemplu: dacă ne uităm pe listele de la admiterile din anii trecuți, vom putea observa inclusiv persoane cu peste 9,50 la Bac, care nu au fost admise.

Sunt conștient de faptul că situația în care se aflăm este una excepțională, iar organizarea unei admiteri pe bază de examen ridică serioase probleme, însă sunt convins de faptul că s-ar fi putut găsi alte soluții,” a mai declarat Bazavan.

Decizia Facultății de Drept a UBB vin în contextul pandemiei și în condițiile în care Facultatea de Drept de la Universitatea din București a anunțat că păstrează proba scrisă pentru admitere, anunțul fiind făcut de rectorul UB, Marian Preda.

FOTO: Facultatea de Drept a UBB/Google Street View


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas…
Vezi articolul

Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020: peste 62.000 de locuri în facultăți, 158 de specializări modificate la stat și privat

Guvernul a aprobat Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2019 – 2020, potrivit gov.ro. Potrivit documentului care a…
Vezi articolul