Studenții străini din SUA, obligați să plece din țară în cazul mutării cursurilor online

440 de vizualizări
Foto: pixabay.com
Statele Unite nu vor permite studenților străini să rămână în țară pentru semestrul de toamnă, dacă toate cursurile lor vor avea loc online. Hotărârea americanilor a surprins și panicat studenții, scrie Seerat Chabba pentru Deutsche Welle.

Agenția Americană pentru Imigrare și Executare Vamală (ICE) a făcut acest anunț luni, în contextul în care Statele Unite se luptă să facă față pandemiei de coronavirus. „Studenții non-imigranți F-1 și M-1 care învață la instituții ce operează în totalitate online, nu vor putea urma toate cursurile online și să rămână în Statele Unite”, se arată în declarația ICE.

Potrivit instituției citate, vizele F-1 sunt eliberate studenților care urmează cursuri academice, în timp ce vizele M-1 sunt pentru cei interesați de „cursuri profesionale” concomitent cu studiul în SUA.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SNSPA: 1,5 milioane de euro alocați de Comisia Europeană pentru proiecte de creștere a mobilității internaționale a studenților, profesorilor și personalului universității, în următorul an

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va dispune, în anul universitar 2022-2023, de 1,5 milioane de euro, bani alocați de Comisia Europeană pentru creșterea gradului de mobilitate internațională…
Vezi articolul

Rectorul Universității Aurel Vlaicu din Arad, Ramona Lile, e “vinovată de săvârșirea plagiatului”, în calitate de coautor a 6 articole cu “plagiat masiv de blocuri de texte” – Consiliul Național de Etică a Cercetării / Forul cere retrogradarea, dar nu și demiterea

Rectorul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad, prof. Univ. dr. Ramona Lile, este “vinovată de săvârșirea plagiatului”, mai precis “plagiat masiv de blocuri de texte” în mai multe articole științifice pe…
Vezi articolul

Verificarea plagiatelor: Declarația privind originalitatea lucrărilor devine instrument-cheie, pentru CNATDCU, în procedurile administrative introduse prin proiectul noii legi a învățământului superior / Ce se întâmplă în prezent? Declarația privind originalitatea în cazul Bode-UBB / CNATDCU e păstrată ca structură subordonată unei direcții din Minister

Declarația privind originalitatea tezelor de doctorat este prezentată de către Ministerul Educației drept un instrument-cheie în verificarea lucrărilor suspectate de plagiat, la CNATDCU, în proiectul noii Legi a învățământului superior,…
Vezi articolul

Quacquarelli Symonds acordă cinci stele Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care devine prima universitate din România cotată la acest nivel. Rectorul Daniel David: Este ca și cum am intra la fotbal în Liga Campionilor

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este prima universitate de cinci stele confirmată în România prin auditul internațional QS STAR al companiei britanice Quacquarelli Symonds (QS), compania care realizează și clasamentul…
Vezi articolul

Marian Preda, noul rector al Universității din București, ales cu 57,75%: Mi se încredințează funcția cu o misiune precisă, de a o transforma într-un creuzet pentru elitele științifice și sociale ale României

Marian Preda este noul rector al Universității din București, confirmă oficial instituția de învățământ superior. Fostul președinte al Senatului UB a câștigat funcția de rector pentru mandatul 2019-2023 cu 57,75%…
Vezi articolul