Subiect mai greu pentru absolvenții liceelor tehnologice, decât pentru mate-info, la examenul la Matematică. Enescu: Integrala de la Tehnologic s-ar putea să facă, din păcate, diferența între cine trece și cine nu trece

Bogdan Enescu / Foto: Arhiva personala

Unul dintre subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții liceelor tehnologice la examenul de astăzi la Matematică a fost mai dificil decât subiectul corespondent care le-a picat absolvenților de la matematică-informatică. “Acea integrală de la Tehnologic putea fi făcută de un elev care era bine pregătit. În schimb, la Mate-info le-a dat ceva ultra banal, nici la corigență nu dai așa ceva”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu, de la Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău.

Edupedu.ro l-a contactat pe Bogdan Enescu, profesor de matematică la Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău, pentru o opinie comparativă asupra celor două variante de subiecte de examen.

Subiectele la Matematică varianta pentru liceele Tehnologice “nu sunt excesiv de grele, per ansamblu, deși nu avem de-a face nici cu o teză ușoară. Sunt probleme care pot fi rezolvate ușor, dar sunt 2-3 subpuncte care într-adevăr au un nivel de dificultate poate puțin prea ridicat. Mai ales dacă facem comparație cu un subiect similar de la mate-info“, a explicat Enescu, pentru Edupedu.ro.

“Prin comparație, la Subiectul III, problema 2 de la Mate-info s-a dat o chestie jenant de simplă, care se face în prima oră de analiză, în timp ce la Tehnologic s-a dat o integrală nu foarte grea, dar la care trebuia să aplici metoda schimbării de variabilă. Este în programă, dar trebuia să cunoști metoda de rezolvare. Eu aș fi inversat cele două probleme”, a declarat profesorul de Matematică.

Bogdan Enescu a precizat că “acea integrală de la Tehnologic putea fi făcută de un elev care era bine pregătit. În schimb, la Mate-info le-a dat ceva ultra banal, nici la corigență nu dai așa ceva. Integrala de la Tehnologic s-ar putea să facă, din păcate, diferența între cine trece și cine nu trece”.

Descarcă de mai jos subiectele si baremele integrale de la examenele de astăzi la Matematică, variantele pentru absolvenții de la Mate-info și pentru Tehnologic:

 

Calendar BAC 2019 Sesiunea iunie-iulie 2019

1 iulie 2019                   Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
2 iulie 2019                   Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
3 iulie 2019                   Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

4 iulie 2019                Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

8 iulie 2019           Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:0)
9-12 iulie 2019     Rezolvarea contestațiilor
13 iulie 2019         Afișarea rezultatelor finale

Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie, precizează Ministerul Educației.

Citește și:

 

 

Exit mobile version