Vremea la BAC 2019: Caniculă în prima zi cu 38 de grade în 14 orașe. Prognoza meteo pe localități și regiuni oferită Edupedu.ro de către ANM

1.400 de vizualizări
SURSA: Administrația Națională de Meteorologie/meteorolog de serviciu Oana Catrina
Prognoza meteo pentru prima zi de Bacalaureat arată că luni, 1 iulie, când va avea loc proba scrisă la limba și literatura română, va fi foarte cald în aproape toată țara, iar maximele vor trece de pragul caniculei în mai multe zone. Datele sunt oferite Edupedu.ro de către directorul general al Administrației Naționale pentru Meteorologie, Elena Mateescu, și de către colegii săi meteorologi, pentru perioada probelor scrise de la examenul național de Bacalaureat 2019. În Calafat vor fi 39 de grade, iar în alte 13 orașe va fi atinsă temperatura maximă de 38 de grade, potrivit prognozei citate.

Proba scrisă de la Bacalaureat 2019 de Limba și Literatura Română va începe luni, pe 1 iulie. Elevii vor intra în clase până la ora 8:30, vor primi subiectele la 9 și vor ieși la miezul zilei, potrivit regulilor de la Bacalaureat.

Luni, 1 iulie, va fi o zi foarte călduroasă, caniculară în cele mai multe orașe din țară, potrivit meteorologilor. Vă prezentăm prognoza pe regiuni și, mai jos, prognoza temperaturilor pentru cele mai mari 52 de orașe.

Prognoza generală pentru toată țara pentru ziua examenului de Bacalaureat la română: Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în zonele de câmpie și de podiș, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 și 24 de grade.

Prognoza pentru București în ziua probei de română la Bacalaureat: Vremea va deveni călduroasă, caniculară în orele amiezii, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Prognoza meteo la Bacalaureat pe regiuni

În MARAMUREŞ vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 34 de grade, iar cele minime între 14 şi 18 grade.

În CRIŞANA vremea va fi însorită și călduroasă. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 35 de grade, iar cele minime între 13 grade în depresiuni și 23…24 de grade la deal.

În TRANSILVANIA-SUD vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, izolat caniculară în vestul regiunii. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 35 grade, iar cele minime între 9 și 19 grade. Local în jumătatea vestică a regiunii și izolat în rest indicele temperatură umezeală(ITU), va depăși pragul critic de 80 de unități.

În TRANSILVANIA NORD vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 35 de grade, iar cele minime între 14 şi 19 grade.

În BANAT vremea va fi însorită și călduroasă. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 14 grade în depresiuni și 23…24 de grade la deal.

În OLTENIA vremea va fi călduroasă, local caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 36 de grade, iar cele minime între 15 şi 20 de grade. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În MUNTENIA vremea va deveni călduroasă în toată regiunea, local caniculară în zonele de câmpie și deal, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar cele minime între 15 și 21 de grade.

În DOBROGEA vremea se va încălzi din nou devenind călduroasă, izolat caniculară în vestul Dobrogei, iar  disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, pe arii restrânse, pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 35 de grade, mai scăzute pe litoral până la 27 de grade, iar cele minime între 19 și 24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în zona de coastă.

În MOLDOVA vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, local caniculară. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a regiunii, iar indicele temperatură- umezeală ( ITU), va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în centrul și sudul Moldovei. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 16 și 23 de grade.

Prognoza meteo la Bacalaureat, proba de limba română, pentru 52 de orașe
SURSA: Administrația Națională de Meteorologie/meteorolog de serviciu Oana Catrina
SURSA: Administrația Națională de Meteorologie/meteorolog de serviciu Oana Catrina
SURSA: Administrația Națională de Meteorologie/meteorolog de serviciu Oana Catrina
SURSA: Administrația Națională de Meteorologie/meteorolog de serviciu Oana Catrina

Datele sunt oferite Edupedu.ro de către directorul ANM, Elena Mateescu, și de către colegii săi meteorologi de la Administrația Națională de Meteorologie. Prognoza meteo pentru Bacalaureat va fi disponibilă pe Edupedu.ro pentru fiecare zi din intervalul 1-4 iulie, cât durează probele scrise.

SURSA: ANM

 


2 comentarii
  1. Uite că se mai gândește cineva și la acest aspect!
    Canicula ?! Nicio grija ! Salile de examen sunt dotate toate cu aer conditionat ! Condiția de a deschide toate usile si geamurile !
    La EN am avut in sala unde supravegheam un elev pe fata caruia se citea clar disconfortul. Pe la 9,30 imi spune : “doamna, va rog, mai deschideti un geam!” I-am facut semn cu mâna spre geamuri : toate erau deschise !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

FOTO Sindicatele din Educație continuă protestele marți și miercuri. Marius Nistor, despre schimbarea la față a politicienilor: Au un discurs total diferit față de cel dinainte de intrarea la guvernare, atunci vorbeau de cele două tranșe, plus indexarea cu rata inflației, acum dintr-odată discutăm de jumătatea pătrimii

Reprezentanții profesorilor protestează și astăzi în fața Guvernului timp de trei ore. Mitingul a început la ora 13:00, la fel ca ieri, iar mâine cadrele didactice se întorc în stradă…
Vezi articolul

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, despre ghidul sanitar pentru deschiderea școlilor: „Se spală pe mâini cu un document, toată răspunderea e la societatea civilă”

Draftul cu regulile sanitare pentru începerea școlii, pus în dezbatere publică ieri noapte de Ministerul Sănătății, îi nemulțumește pe reprezentanții părinților care atrag atenția că responsabilitatea a fost efectiv pasată…
Vezi articolul

Premierul Orban către miniștri, în prima ședință de guvern: Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple. Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții

“Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple, păstrați doar oamenii competenți”, le-a transmis premierul Ludovic Orban miniștrilor săi, în declarația susținută la începutul primei ședințe de guvern.…
Vezi articolul

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a pierdut legătura cu sistemele de monitorizare a deșeurilor radioactive de la Cernobîl / Personalul de la centrala nucleară dezafectată nu a mai părăsit posturile de peste 2 săptămâni

Sistemele de monitorizare a materialului nuclear de la instalațiile de deșeuri radioactive ale centralei Cernobîl, care a căzut în mâinile rușilor luna trecută, au încetat să transmită date către organul…
Vezi articolul