BAC 2019 Elevii critică decizia Ministerului Educației de a programa Bacalaureatul în căldura din iulie

795 de vizualizări
Elevii nemultumiti de BAC
Calendarul examenelor de Bacalaureat 2019 îi nemulțumește pe elevi. Programarea examenelor scrise în perioada 1-4 iulie, adică în cea mai călduroasă lună din an, poate să afecteze “major” rezultatele pe care le vor avea liceenii, spun asociațiile de elevi care au participat la ședința în cadrul căreia Ministerul Educației a decis calendarul final de BAC 2019. Vezi mai jos care este propunerea elevilor.
  • Ministerul Educației a finalizat calendarul de BAC 2019, care prevede că examenele vor începe în data de 3 iunie, cu probele orale
  • Examenele scrise de bacalaureat vor debuta pe 1 iulie 2019, cu proba la Limba și literatura română
  • Rezultatele primei sesiuni de Bacalaureat din anul școlar 2018-2019 vor fi afișate pe 8 iulie 2019

Asociația Elevilor de Constanța (AEC) anunță că a propus Ministerului Educației ca Bacalaureatul să se desfășoare în perioada 24-28 iunie. Oficialii le-au respins, însă, ideea, pe motiv că se va suprapune astfel Bacalaureatul cu Evaluarea Națională, spun tinerii. Precizăm că Evaluarea Națională se va desfășura în perioada 18-21 iunie 2019.

Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanții MEN (Ministerul Educației Naționale – n.red.) probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfășura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie”, spun elevii, într-un comunicat de presă.

Tinerii avertizează că “temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfășurarea examenului în astfel de condiții fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major. Problema se intensifică în condițiile în care în majoritatea unităților de învățământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, cu precădere în mediul rural, unde școlile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiții decente”.

Elevii spun că atrag atenția de ani de zile asupra condițiilor de examen, însă Ministerul nu a luat nici până acum nicio măsură.

Asociația Elevilor din Constanța a precizat că a participat la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale, pe 30 august 2018. Pe ordinea de zi a ședinței a fost aprobarea ordinelor de ministru pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale, alături de calendarele aferente acestora.

Apelul către Ministerul Educației de a devansa bacalaureatul sau de a introduce aparate de aer condiționat în toate sălile de examen este semnat de Asociația Elevilor din Constanța, de Asociația Elevilor din Călărași și de Asociația Elevilor din Maramureș.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii ar trebui să dezvolte la școală respectul pentru mediu și să învețe despre efectele schimbărilor climatice, începând cu anul școlar viitor. Strategia națională pentru educația pentru mediu, adoptată de Guvern, va fi transpusă în programa școlară

Strategia Națională privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030 a fost adoptată de Guvern miercuri. Documentul prevede că elevii de clasele primare, gimnaziu și liceu vor învăța la discipline…
Vezi articolul

Din anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadru de liceu, reamintește Ligia Deca / Disciplina nu este inclusă în proiectul Legii învățământului preuniversitar

Din anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadru de liceu, după cum a reamintit ministrul Educației, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook. Anunțul vine în…
Vezi articolul

Ligia Deca: Triajul epidemiologic la școală și grădiniță este unul observațional și se face de către profesori și educatori / Cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, părinți, profesori și management școlar, să prevenim răspândirea virusului gripal

Ministrul Educației, Ligia Deca a spus, în conferința de presă comună cu ministrul Sănătății privind evoluția cazurilor de infecții respiratorii acute și gripă, că elevii revin la ore luni, 9…
Vezi articolul

Elevii capabili de excelență pot promova doi ani de studii într-un an școlar, iar colegiile naționale care înființează clase de excelență trebuie să devină unități-pilot, anunță ministrul Cîmpeanu / Acesta își reafirmă sprijinul pentru admiterea prin concurs în clasa a IX-a la colegiile naționale

Colegiile naționale care înființează clase de excelență trebuie să obțină statut de unitate-pilot de excelență, iar în aceste unități-pilot “elevii capabili de excelență” pot desfășura activități suplimentare, arată ministrul Sorin…
Vezi articolul