Bacalaureat 2019 Liceu

BAC 2019 Elevii critică decizia Ministerului Educației de a programa Bacalaureatul în căldura din iulie

Citire în 2 min
Calendarul examenelor de Bacalaureat 2019 îi nemulțumește pe elevi. Programarea examenelor scrise în perioada 1-4 iulie, adică în cea mai călduroasă lună din an, poate să afecteze “major” rezultatele pe care le vor avea liceenii, spun asociațiile de elevi care au participat la ședința în cadrul căreia Ministerul Educației a decis calendarul final de BAC 2019. Vezi mai jos care este propunerea elevilor.
  • Ministerul Educației a finalizat calendarul de BAC 2019, care prevede că examenele vor începe în data de 3 iunie, cu probele orale
  • Examenele scrise de bacalaureat vor debuta pe 1 iulie 2019, cu proba la Limba și literatura română
  • Rezultatele primei sesiuni de Bacalaureat din anul școlar 2018-2019 vor fi afișate pe 8 iulie 2019

Asociația Elevilor de Constanța (AEC) anunță că a propus Ministerului Educației ca Bacalaureatul să se desfășoare în perioada 24-28 iunie. Oficialii le-au respins, însă, ideea, pe motiv că se va suprapune astfel Bacalaureatul cu Evaluarea Națională, spun tinerii. Precizăm că Evaluarea Națională se va desfășura în perioada 18-21 iunie 2019.

Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanții MEN (Ministerul Educației Naționale – n.red.) probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfășura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie”, spun elevii, într-un comunicat de presă.

Tinerii avertizează că “temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfășurarea examenului în astfel de condiții fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major. Problema se intensifică în condițiile în care în majoritatea unităților de învățământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, cu precădere în mediul rural, unde școlile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiții decente”.

Elevii spun că atrag atenția de ani de zile asupra condițiilor de examen, însă Ministerul nu a luat nici până acum nicio măsură.

Asociația Elevilor din Constanța a precizat că a participat la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale, pe 30 august 2018. Pe ordinea de zi a ședinței a fost aprobarea ordinelor de ministru pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale, alături de calendarele aferente acestora.

Apelul către Ministerul Educației de a devansa bacalaureatul sau de a introduce aparate de aer condiționat în toate sălile de examen este semnat de Asociația Elevilor din Constanța, de Asociația Elevilor din Călărași și de Asociația Elevilor din Maramureș.

Citește și:

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

BAC 2020 Guvernul vrea restaurație completă la corectarea de la Bacalaureat: Ministerul propune ca lucrările elevilor să nu mai fi evaluate în alte județe, cum se făcea până acum pentru reducerea fraudelor – Surse

Raluca Pantazi

Calendar BAC 2020: Examenele scrise ale bacalaureatului încep pe 22 iunie, prevede proiectul pregătit de Ministerul Educației

Raluca Pantazi

CNCD se autosesizează după ce Ministerul Educației a menținut pentru minoritari examenul de română la admiterea la facultate. Asztalos: În cazul câtor etnici români în funcții publice reflectă BAC-ul nivelul de stăpânire a limbii române?

Raluca Pantazi

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.