Subiecte Matematică Bac 2024 – profil tehnologic

48.163 de vizualizări
Subiecte BAC Tehnologic 2024 / Foto: via Stirileprotv.ro
Proba obligatorie a profilului de la Bacalaureat 2024 s-a încheiat. Subiectele de la Matematică-tehnologic, publicate de știrileprotv.ro, pot fi citite mai jos.

Este vorba despre subiecte pentru absolvenții de la filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale.

Baremele de notare vor fi publicate la ora 15:00 de Ministerul Educației și afișate și pe Edupedu.ro.

Articol în curs de actualizare


8 comments
 1. Oamenii mei dragi,

  Cu acest fel de subiecte care nu pun nici un fel de impact pe descoperirea matematica a rezolvarilor, ci doar pe rezultate, sau si mai rau de atat, cum sunt la subiectul 3 ghidati prin ecuatii, nu faceti decat sa aduceti din ce in ce mai jos gandirea matematica a generatiilor curente. Intr’adevar este minimul necesar pentru a depasi nivelul de liceu, insa incomparabil cu nivelul de gandire abstracta necesar pentru dezvoltarea in domenii stiincifice mai departe. Nu e nevoie de oameni sa calculeze aceste ecuatii, ci oameni care sa inteleaga principiile din spatele lor. Nu mai faceti subiecte doar pentru a creste numarul de oameni care “trec” bacalaureatul, ci mai degraba, un set de subiecte mai ample, in care cei mai slabi trec doar de cateva bucati de subiect, iar cei pregatiti si antrenati(inzestrati) cu gandire matematica sa atinga 10-le.

  Felicitari toti celor care au trecut, cel putin acum stiu ca jumate din ei stiu ce e o matrice /sarcasm

  Ne vedem la integrale in viata reala 🙂

 2. Am terminat liceul acum 40 de ani. Recunosc ca mi-a placut matematica si am folosit-o (inginer- ectro) dar 80 % din subiecte le-am facut mintal.
  Mi se pare curios ca nu s-au dat probleme mai serioase; iar geometrie mai deloc.
  Ar trebui sa ia toata lumea examenul…Sa vedem rezultatele!

  1. Este desigur surprinzător că Geometrie mai deloc. De fapt Demonstrație matematică practic absentă, în schimb prezente multe calcule. A fost criticat o astfel de examinare, de matematică calculatorie și lipsă a demonstrației, de unii profesori de matematică. S-a spus chiar că NU reflectă natura matematicii această examinare, nu formează raționamentul matematic și gândirea critică.

  2. Desigur surprinzător că Geometrie mai deloc, de fapt Demonstrație matematică practic absentă în schimb prezente multe calcule. Profesori de matematică au evidențiat că NU reflectă natura matematicii această examinare nu formează raționamentul matematic și gândirea critică.

  3. Da asa este. Subiectele nu au fost dificile, dar cum sa le rezolve elevii care ajung la liceu, îl termină, dar nu știu tabla înmulțirii?
   Dacă nu știu inmultirea nu pot face nimic.

 3. 7 e cel puțin accesibil chiar și pentru elevii mai slabi la matematică, 5 e aproape garantat. Cele de la mate-info sunt mai grele (dar e de înțeles de ce e așa).

  În comparație… La istorie îi întreabă cine e Mihai Viteazul și despre bătălia din 1595, în baza unor texte aflate în subiectul furnizat. Și cică se pot compara rezultatele, când la filologie e întotdeauna distracție. Lasă să se facă toți filologi, n-avem nevoie de ingineri, mecanici, tehnicieni. etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like