Surse: O posibilă remaniere a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, discutată la Cotroceni

12.960 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu, Ligia Deca și Klaus Iohannis / Foto: USAMV
Sorin Cîmpeanu se află pe lista de miniștri in discuție pentru o viitoare remaniere, potrivit surselor Edupedu.ro. “Se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis, dar la nivelul PNL și al Guvernului este o distanțare față de Cîmpeanu, din cauza proiectului de legi ale educației”, a declarat pentru Edupedu.ro o sursă apropiată de Cotroceni.

Sursa majoră de nemulțumire a liderului de la Cotroceni a fost vulnerabilizarea premierului Nicolae Ciucă în afacerea plagiatului, mai ales în condițiile în care Ciucă este văzut drept principalul candidat la președinție al PNL, susținut de Iohannis, conform surselor G4Media.ro.

Concret, plagiatul lui Ciucă a reintrat puternic în discuția publică la jumătatea lunii iulie, odată cu lansarea în dezbatere publică a proiectelor legii educației care prevăd 3 modalități de protejare a plagiatorilor: desființarea CNATDCU – instituția-cheie în soluționarea plagiatelor din doctorate -, posibilitatea renunțării gratuite și fără motivare la titlul de doctor de către orice plagiator și amnistierea plagiatelor după 3 ani. Potrivit surselor Edupedu.ro, Iohannis ar fi respins explicit amnistierea plagiatorilor, într-o discuție la Cotroceni înainte de lansarea proiectelor de lege în dezbatere publică, pentru ca amnistierea sa fie menținută de Cîmpeanu în proiectul pus în dezbatere publică, așa cum Edupedu.ro a relatat pe larg.

Reamintim că Ciucă reușise să obțină o “suspendare” a afacerii plagiatului de care este acuzat public, prin instanță. Mai exact, un judecător promovat de liberali în funcții guvernamentale a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă și, dacă decizia va fi menținută, nu mai există un caz Ciucă pe masa instituției care verifică plagiatele, după cum a scris G4Media.ro în urmă cu o lună. Judecătorul a cerut și obținut pensionarea, imediat după sentință.

Introducerea celor 3 scuturi de protecție pentru plagiatori în proiectul legii învățământului superior l-ar fi vulnerabilizat direct pe premierul Ciucă ce își găsise soluție juridică la propriul scandal de plagiat, potrivit surselor noastre.

Amintim că, duminica trecută, președintele Klaus Iohannis, în unica referire la actualele proiecte de legi ale educației de la lansarea acestora în dezbatere publică, pe 13 iulie 2022, a criticat faptul că acestea nu respectă “spiritul” România educată, “proiectul meu de suflet”.

“Mă bucur că Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată. Legile și normele de aplicare pentru implementarea acestui proiect trebuie să reflecte nu doar litera, ci și spiritul său incluziv, în care valorile fundamentale în construcția și practicile sistemului de educație sunt respectate”, a declarat Iohannis la Criț, într-un mesaj de apreciere pentru guvernul condus de Ciucă, dar care a criticat proiectul de lege realizat de Cîmpeanu (mai multe detalii aici).


18 comments
  1. Învățământul românesc trebuie să aibă în frunte un român. Clar Câmpeanu nu este acela.
    Din păcate ăștia care sunt în funcții pompoase cred că un profesor bun este acela care face mii de hârtii, nu cel care îl face pe elev să priceapă ce predă. Mai nou pot fi profesori și cei care nu au făcut modulul psiho- pedagogic. Pe bune?

  2. Doamne Ajuta! A distrus invatamantul prin “ inovatiile” lui! A sustinut in functii generali penali si incompetenti!

  3. Nicio slugă nu își poate remania stăpânul. Poate doar să îi cumpere bunăvoința. Colecționarii de funcții și de privilegii se vând foarte scump când trebuie să facă un pas în spate. Mă aștept să vedem o reeditare a traiectoriei lui “Altă întrebare”. Care a părăsit ministerul, dar s-a folosit de poziția din parlament pentru a se asigura că legile infractorilor vor ajunge să fie adoptate. Viitorul președinte al Senatului? Iar în locul său să fie instalată vreo mâna moartă, care doar să țină ocupat Ministerul cât timp legile sunt coapte în parlament? Vom vedea.

  4. Cât mai urgent… Trebuie să plece pana nu distruge de tot învățământul romanesc… Asta e cosmarul tuturor profesorilor, elevilor și părinților… Urgentttttttttt!!!!!!!!!!!

  5. Ma intreb de ce il sustine KI pe Ciuca pt prezidentiale. Chiar nu realizeaza ce nivel Bula sau Dancila are? Ne intoarcem in epoca Ceausescu.
    Si Campeanu a fost favoritul lui si a intors lumea educatiei pe dos.

  6. Nu prea cred. Pe cine sa puna in loc? Pe vizionarul Pricopie? Pe “specialista” din fundalul imaginii? Pe prietena lui Abramburica? Pe taietorea de hartii Anisie?

    Asta e din grupul Grivco, nu-l misca nimeni.

  7. N-avem noi norocul ăla. Sau dacă îl înlocuiesc, pun în locul lui altă coadă de mătură care știe să bage și mai bine praful sub covor, dar are alte iluzii de grandoare și face mai rău în final…

  8. A, tot ei între ei. Nu s-a gândit nimeni la impactul noilor legi asupra copiilor. Îl remaniaza pentru ca… CIUCĂ!

    1. Nu exista unitate in sistem! Sindicatele imbuimbate nu fac nimic, doar ne pacalesc cu promisiuni in van! Colegii par resemnati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Parole sigure, lacătul de conexiune sigură și “HTTPS” – ABC-ul siguranței pe web, potrivit copiilor câștigători în Competiția Eroii Internetului / Caravana Siguranței Online – în mai multe orașe din țară

Parole complexe pentru diverse conturi, verificarea lacătului ce indică o conexiune sigură pe un site, respectiv verificarea că un site folosește protocolul securizat HTTPS sunt primele trei indicii că un…
Vezi articolul

Toți directorii de școli din județul Hunedoara trebuie să depună proiecte pentru a obține bani prin PNRR pentru a digitaliza școlile: “Nu tolerez incapacitatea de a depune proiecte pe această linie de finanţare”, spune prefectul județului

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a convocat, marţi, o întâlnire cu inspectorii şcolari din judeţ, spunând că „este esenţial” ca toate şcolile să depună proiecte în acest apel de finanţare:…
Vezi articolul

Competența digitală trebuie inclusă în disciplinele de studiu, nefiind obligatoriu să am o disciplină care se numește TIC la clasele primare – oficial din Ministerul Educației

Curriculumul pentru clasele primare va include competențe digitale, însă nu printr-o disciplină distinctă, au precizat oficialii din Ministerul Educației, la lansarea în dezbatere publică a Strategiei privind digitalizarea educației. “Competența…
Vezi articolul