Sute de liceeni din Grecia au ieşit în stradă la Atena pentru a cere condiţii mai sigure în şcoli, în contexul pandemiei: reducerea la cel mult 15 a elevilor dintr-o clasă, angajarea de profesori şi măsuri de igienă

700 de vizualizări
Foto: Pexels
Sute de liceeni din Grecia au ieşit joi în stradă la Atena pentru a cere condiţii mai bune de siguranţă în şcoli. Un grup neidentificat a aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene, transmit dpa şi ANA, preluate de Agerpres.

Sutele de manifestanţi – elevi, părinţi şi profesori – au mărşăluit de la Universitatea din Atena către parlament, perturbând traficul deja aglomerat.

Manifestanţii au cerut ‘adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru funcţionarea sigură a şcolilor în contextul pandemiei de coronavirus’, în special reducerea la cel mult 15 a numărului de elevi dintr-o clasă, angajarea de profesori suplimentari şi îmbunătăţirea măsurilor de igienă, inclusiv prin asigurarea de personal de curăţenie suplimentar.

Sindicatele cadrelor didactice au susţinut revendicările tinerilor printr-o grevă de trei ore, transmite Agerpres.

Potrivit agenţiei ANA, ciocnirile s-au produs cu puţin timp înainte de încheierea manifestaţiei, când un grup de necunoscuţi au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra poliţiei. Aceasta a răspuns lansând gaze lacrimogene.

Photo by Anders Kristensen from Pexels

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like