Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I

Foto: Alex Micsik - Agerpres Foto

Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru încă o săptămână din semestrul I, toți elevii vor fi la școală, după ce clasele de gimnaziu și cele de liceu, învățământ profesional și postliceal, au început cursurile încă de pe 3 ianuarie.

Autoritățile au anunțat recent că nu vor exista teste pe bază de salivă pentru elevi în această săptămână, licitațiile în derulare fiind contestate. Oricum, nici în afară de prima săptămână de testare, din perioada 6-10 decembrie, în niciuna dintre săptămâni nu au mai fost testați constant toți elevii în zilele de marți și joi, așa cum prevăd procedurile legale și instrucțiunea Ministerului Sănătății.

Cu toate acestea, autoritățile ne dau asigurări că nu va exista o explozie de cazuri Omicron în mod deosebit la copii, după ce revin toți elevii la școală, potrivit secretarului de stat în ministerul Sănătății, Adriana Pistol.

Cu siguranță profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie, a anunțat președintele FSLI săptămâna trecută.

Singura noutate este aceea că nici în școli nu mai sunt permise măștile textile, ci doar cele medicale.

Clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala de luni, 10 ianuarie 2022. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala Altfel.

Elevii și învățătorii lor, plus copiii de grădiniță revin tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, fără să mai aibă, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Următoarea vacanță pentru toți elevii și copiii de grădiniță este în a doua parte a lunii aprilie, din 15 până pe 1 mai 2022.

Semestrul al II-lea

Trei excepții de la prevederile acestea:

  1. clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022;
  2. clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022;
  3. clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

Pentru a putea fi la îndemână şi mai util, Edupedu.ro a pus într-o formă simplă calendarul anului şcolar 2021-2022, astfel încât să poată fi descărcată, salvată în calculator sau chiar imprimată.

Când sunt examenele naționale

Bacalaureat 2022. Elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai, iar perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2022, Sesiunea iunie – iulie 2022

Evaluarea Națională 2022. Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie, potrivit acestei structuri a examenului. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie.

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022 este următorul:

Exit mobile version