Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I

11.304 vizualizări
Foto: Alex Micsik – Agerpres Foto
Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru încă o săptămână din semestrul I, toți elevii vor fi la școală, după ce clasele de gimnaziu și cele de liceu, învățământ profesional și postliceal, au început cursurile încă de pe 3 ianuarie.

Autoritățile au anunțat recent că nu vor exista teste pe bază de salivă pentru elevi în această săptămână, licitațiile în derulare fiind contestate. Oricum, nici în afară de prima săptămână de testare, din perioada 6-10 decembrie, în niciuna dintre săptămâni nu au mai fost testați constant toți elevii în zilele de marți și joi, așa cum prevăd procedurile legale și instrucțiunea Ministerului Sănătății.

Cu toate acestea, autoritățile ne dau asigurări că nu va exista o explozie de cazuri Omicron în mod deosebit la copii, după ce revin toți elevii la școală, potrivit secretarului de stat în ministerul Sănătății, Adriana Pistol.

Cu siguranță profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie, a anunțat președintele FSLI săptămâna trecută.

Singura noutate este aceea că nici în școli nu mai sunt permise măștile textile, ci doar cele medicale.

Clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala de luni, 10 ianuarie 2022. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala Altfel.

Elevii și învățătorii lor, plus copiii de grădiniță revin tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, fără să mai aibă, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Următoarea vacanță pentru toți elevii și copiii de grădiniță este în a doua parte a lunii aprilie, din 15 până pe 1 mai 2022.

Semestrul al II-lea
  • Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară

Trei excepții de la prevederile acestea:

  1. clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022;
  2. clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022;
  3. clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

Pentru a putea fi la îndemână şi mai util, Edupedu.ro a pus într-o formă simplă calendarul anului şcolar 2021-2022, astfel încât să poată fi descărcată, salvată în calculator sau chiar imprimată.

Când sunt examenele naționale

Bacalaureat 2022. Elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai, iar perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2022, Sesiunea iunie – iulie 2022

  • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Evaluarea Națională 2022. Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie, potrivit acestei structuri a examenului. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie.

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022 este următorul:

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematică — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

3 comments
  1. Dar după competiția și lupta cu multă sudoare din Semestrul I, nu există și o pauză?! Sau pe noi elevii ne considerați niște experimente bune de Auschwitz. Nici în comunism nu a fost așa ceva! Rușine!

    1. Stai chill, suntem si noi, profesorii, la fel de incantati ca si voi ca dupa o vacanta scurtata executam un semestru de 17 saptamani cu doar o pauza de Pasti si posibil 19, deoarece proiectul de structura prevede scoala 2 saptamani in plus in iunie sau august. Nu am avut concediu si nu vom avea. 19 saptamani. Ne-am pierdut acest drept odata cu vacante impuse si modificari de an scolar dupa bunul plac al lui Campeanu. Si sindicatele anunta ca nu se face greva, dupa ce nu au trimis o hartie, un rand sa ne intrebe si noi “urlam ” a greva de 2 luni. Nu suntem roboti sa ni se anuleze orice drept la repaus si odihna,sa ni se refuze concediul pe care doar in vacante scolare il putem lua. Dar ce sa vezi? Vacantele scolare se scot cand si cum vrea Campeanu. Ce sa rezervi, ce sa programezi? Ca sa ne frece iar concediile ca in ianuarie cand am pierdut banii pe rezervari??

  2. Dupa o competitie urmeaza o pauza, apoi alta competitie! Altfel suntem masini!
    Copii nu sunt masini, nu sunt roboti! Semestrul I este o competitie, in care fiecare inceareca sa arate tot ce poate! Indiferent care ar fi rezultatele, dupa o competitie trebuie o recuperare, abia apoi poti incepe o noua competitie!
    Semestrul II nu poate incepe imediat dupa semestrul I decat daca cei care conduc scoala ii considera pe copii niste masinarii, niste roboti, la care important e timpul de functionare si atat!
    Oamenii acestia care conduc sistemul de educatie din Romania nu au nimic de a face cu stiinta pedagogiei si psihologiei! Sunt niste politicieni lipsiti de cunoasterea domeniului pe care il conduc, secundati de o multime de lingusitori, care nu au curaj sa le spuna cand gresesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
schimbarea stilului de viață în perioada epidemiei

Daniel David, despre cei care neagă existența virusului: Avem o problemă cu alfabetizarea științifică / Copiii în școală nu fac suficientă biologie, nu se uită suficient la microscop, nu mai fac suficientă știință

„Avem o problemă cu alfabetizarea științifică. Avem o problemă cu analfabetismul funcțional uriaș și avem o problemă cu neîncrederea între noi, și între noi și instituții”, spune psihologul Daniel David…
Vezi articolul

Prețurile uriașe de la gaze închid fizic școlile, susține primăria Giurgiu, unde peste 6.000 de elevi au început online luni. Inspector Școlar General: „Au venit la școli pentru trei săptămâni facturi de 220-230 de milioane, sunt imense”

Facturile de la gaze au închis fizic școlile din Giurgiu, după ce Primăria nu a primit banii necesari de la Guvern, acuză primarul Adrian Anghelescu. Între timp, cei 6.063 de…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO „Magazinul cu de toate”, proiectul prin care învățătoarea Dana Iacob de la Școala Gimnazială Poieni, Iași, le-a dezvoltat elevilor competențe de educație financiară, de comunicare și colaborare, matematice și de alfabetizare

Pasionată de lucrul cu copiii, Dana Iacob a lucrat mai întâi 20 de ani în sectorul bancar, după care a lăsat cariera de bancher pentru cea de profesor pentru învățământul…
Vezi articolul

UPDATE Câștig de cauză, în primă instanță, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, în cazul plagiatului lui Lucian Bode: Tribunalul din Sălaj a respins cererea ministrului de suspendare a hotărârii pe baza căreia Comisia de etică i-a analizat teza de doctorat a doua oară / Bode anunță că cere desființarea hotărârii în integralitatea ei

Tribunalul din Sălaj a respins, marți, ca nefondată cererea prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul…
Vezi articolul