Training pentru liceeni pe teme legate de drepturile omului, organizat online

501 de vizualizări
Afisul programului de training / Sursa: ASUR
O organizație neguvernamentală va organiza un training de drepturile omului destinat elevilor de liceu, bazat pe dezbateri în jurul unor studii de caz din viața cotidiană. Asociația Secular Umanistă din România precizează într-un comunicat de presă că trainingul gratuit se va desfășura online în perioada 31 octombrie-5 decembrie.

Scopul programului:

  • informarea liceenilor asupra abuzurilor și educarea lor în vederea identificării cazurilor de violare a drepturilor omului, cât și în vederea apărării acestora, prin utilizarea instrumentelor specifice.

Trainingul este structurat în 6 sesiuni a câte 1,5 ore derulate cu frecvență săptămânală, în perioada 31 octombrie – 05 decembrie 2020. Sunt 30 de locuri disponibile, iar participarea este gratuită, cu condiția ca elevii înscriși să participe la toate cele 6 cursuri. Înscrierile se fac prin completarea unui formular, până la ocuparea locurilor disponibile.

Patricia Fechet, coordonatoarea proiectului:

  • ”Faptul că oamenii nu-și cunosc drepturile este o problemă acută în societatea noastră. Dacă nu-ți cunoști drepturile, nu știi să ți le aperi și astfel poți deveni victima unor abuzuri. De aceea, considerăm că tinerele generații trebuie educate pentru a ști cum să se protejeze în fața abuzurilor, pentru a deprinde valori, credințe și atitudini care să îi încurajeze să-și susțină atât propriile drepturi, cât și pe ale celorlalți. Totodatã, e important sã conştientizãm cã drepturile implicã obligații corelative. Ambiția proiectului nostru este de a stimula angajamentul civic al tinerilor, încurajându-i să contribuie la construirea și apărarea unei culturi a Drepturilor Omului în societatea românească”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like