Training pentru liceeni pe teme legate de drepturile omului, organizat online

487 de vizualizări
Afisul programului de training / Sursa: ASUR
O organizație neguvernamentală va organiza un training de drepturile omului destinat elevilor de liceu, bazat pe dezbateri în jurul unor studii de caz din viața cotidiană. Asociația Secular Umanistă din România precizează într-un comunicat de presă că trainingul gratuit se va desfășura online în perioada 31 octombrie-5 decembrie.

Scopul programului:

  • informarea liceenilor asupra abuzurilor și educarea lor în vederea identificării cazurilor de violare a drepturilor omului, cât și în vederea apărării acestora, prin utilizarea instrumentelor specifice.

Trainingul este structurat în 6 sesiuni a câte 1,5 ore derulate cu frecvență săptămânală, în perioada 31 octombrie – 05 decembrie 2020. Sunt 30 de locuri disponibile, iar participarea este gratuită, cu condiția ca elevii înscriși să participe la toate cele 6 cursuri. Înscrierile se fac prin completarea unui formular, până la ocuparea locurilor disponibile.

Patricia Fechet, coordonatoarea proiectului:

  • ”Faptul că oamenii nu-și cunosc drepturile este o problemă acută în societatea noastră. Dacă nu-ți cunoști drepturile, nu știi să ți le aperi și astfel poți deveni victima unor abuzuri. De aceea, considerăm că tinerele generații trebuie educate pentru a ști cum să se protejeze în fața abuzurilor, pentru a deprinde valori, credințe și atitudini care să îi încurajeze să-și susțină atât propriile drepturi, cât și pe ale celorlalți. Totodatã, e important sã conştientizãm cã drepturile implicã obligații corelative. Ambiția proiectului nostru este de a stimula angajamentul civic al tinerilor, încurajându-i să contribuie la construirea și apărarea unei culturi a Drepturilor Omului în societatea românească”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Programa școlară

Atât timp cât nu dăm note elevilor din învățământul primar ca să nu-i demotivăm, nici eu nu o să dau note sistemului de educație ca să nu-l demotivez. Vom avea generații puternic afectate din perspectiva calității educației, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

„Vom avea generații puternic afectate din perspectiva calității educației”, după cum a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la DCNews. Acesta a mai spus că „am ajuns la un punct de…
Vezi articolul
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

Un proiect de educație media pentru liceeni va fi lansat în sistem pilot, cu un modul “extracurricular”, de Ministerul Educației, deși chiar autoritatea afirmă că dezinformarea e deja “parte dominantă a vieții de zi cu zi”

Ministerul Educației a anunțat, vineri, un parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) pentru dezvoltarea de competențe media pentru liceeni. Proiectul va fi  lansat anul viitor, dar numai în școlile-pilot…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile despre gruparea elevilor cu dificultăți de învățare “în clasele normale”

“Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai…
Vezi articolul