Un campus de știință și educație va fi realizat de Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai

239 de vizualizări
Mobilități virtuale
Foto: UBB / Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Un ansamblu destinat științei, educației și inovării este realizat de Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai – proiect prezentat în cadrul unei dezbateri publice desfășurate miercuri, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele două instituții au demarat proiectul Science Campus, echipa câştigătoare fiind selectată de un juriu internaţional în urma unui concurs de soluţii. Contractul de proiectare încheiat în urma concursului de soluţii cu SC KLX Studio SRL este în valoare de 1,7 milioane euro. Concursul internaţional de soluţii a fost organizat anul trecut de Municipiul Cluj-Napoca, în asociere cu Universitatea ‘Babeş-Bolyai’, împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania’, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Cluj-Napoca.

Acesta afirmă că ansamblul se înscrie în strategia Municipiului Cluj-Napoca de a dezvolta o infrastructură extinsă şi puternică pentru educaţie, cercetare, inovare şi transfer tehnologic.

Suprafaţa totală a campusului va fi de 6,48 hectare. Pe o suprafaţă de 3,48 hectare, Primăria va realiza un centru ştiinţific / Science Center, o piaţă urbană şi terenuri de sport. Restul suprafeţei îi revine UBB pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health, incluzând şi un campus universitar, care va include sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică, alături de un cămin studenţesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației anunță o analiză a liceelor cu rezultate slabe la Bac 2022: “Ne vom apleca o atenție specială asupra acelor școli care nu au avut elevi înscriși la Bac”, spune ministrul / Anul trecut au fost anunțate controale la școlile cu rezultate slabe la Bac, dar până acum nu se cunosc rezultatele sau dacă au avut loc aceste verificări

Ministrul Educației a anunțat azi rata de promovare la nivel național a Bacalaureatului 2022: cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani, 73,3%. Nivelul a urcat pentru prima…
Vezi articolul