Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj donează 50 de tablete pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județ

274 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) donează, în cadrul Proiectului „Șanse egale la educația online pentru copiii din mediul rural” inițat de Fundația Alma Mater Napocensis a UBB, 50 de tablete performante 4G pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județul Cluj, se arată într-un comunicat de presă al universității.

„Așa cum suntem preocupați de accesul studenților noștri la o educație de calitate chiar și în condiții de pandemie, ne preocupă în mod foarte serios și accesul copiilor din sistemul preuniversitar, implicit al viitorilor studenți, la un învățământ care să-i ajute să-și mențină ritmul de învățare fără ca parcursul de viață să le fie afectat negativ de noile condiții cărora trebuie să le facem față”, a afirmat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Într-o primă etapă, reprezentanții Fundației, sprijiniți de psihologul Magdalena Rus, precum și de directori și diriginți, au oferit 27 de echipamente copiilor proveniți din familii numeroase și cu risc de abandon școlar din zonele Nireș, Vad, Rugășești, Dezmir.

În cea de-a doua etapă, coordonată de psih. Dan Octavian Rusu, directorul executiv al Fundației Alma Mater Napocensis a UBB, alte 23 de echipamente, obținute cu sprijinul Băncii Transilvania, au ajuns la Școala cu clasele I-VIII Borbely Jozsef din comuna Săvădisla (județul Cluj).

În urma parteneriatului încheiat cu Digi România, aceste echipamente vor fi conectate la internet, familiilor fiindu-le asigurată conectarea la cablu optic și router cu abonament gratuit pe o perioadă de 6 luni. Parteneriatul va asigura și prelungirea rețelei până în comuna Liteni pentru copiii care nu ar fi avut posibilitatea să acceseze rețeaua internet.  

De asemenea, rețeaua eMAG a acordat facilități în achiziția de tablete, în timp ce Inspectoratul Școlar al Județului Cluj a asigurat baza de date pentru identificarea cerințelor de tablete în mediul rural.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Viitorul sistem post-Brexit privind migrația se va aplica și studenților români – Ambasada britanică, pentru Edupedu.ro / Cât de mare este interesul românilor pentru studii în Marea Britanie

Noile reguli privind imigrația pregătite de guvernul britanic post-Brexit, anunțate săptămâna trecută, se vor aplica și studenților români dornici să învețe în Marea Britanie începând din 2021, potrivit informațiilor furnizate…
Vezi articolul

Sistem de evaluare a sănătății mintale a cadrelor didactice cu psihiatri și monitorizarea anuală a avizelor, soluția dată de noul secretar de stat în Ministerul Educației, Antoneta Bolchiș, pentru profesorii agresivi / Profesorii care fac ancheta, să nu fie din școala în care predă agresorul

Cadrele didactice ar trebui evaluate de psihiatri într-un sistem care să includă și monitorizarea anuală a avizelor date de specialiștii în sănătate mintală, potrivit unei propuneri făcută de Antoneta Bolchiș,…
Vezi articolul