Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj donează 50 de tablete pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județ

276 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) donează, în cadrul Proiectului „Șanse egale la educația online pentru copiii din mediul rural” inițat de Fundația Alma Mater Napocensis a UBB, 50 de tablete performante 4G pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județul Cluj, se arată într-un comunicat de presă al universității.

„Așa cum suntem preocupați de accesul studenților noștri la o educație de calitate chiar și în condiții de pandemie, ne preocupă în mod foarte serios și accesul copiilor din sistemul preuniversitar, implicit al viitorilor studenți, la un învățământ care să-i ajute să-și mențină ritmul de învățare fără ca parcursul de viață să le fie afectat negativ de noile condiții cărora trebuie să le facem față”, a afirmat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Într-o primă etapă, reprezentanții Fundației, sprijiniți de psihologul Magdalena Rus, precum și de directori și diriginți, au oferit 27 de echipamente copiilor proveniți din familii numeroase și cu risc de abandon școlar din zonele Nireș, Vad, Rugășești, Dezmir.

În cea de-a doua etapă, coordonată de psih. Dan Octavian Rusu, directorul executiv al Fundației Alma Mater Napocensis a UBB, alte 23 de echipamente, obținute cu sprijinul Băncii Transilvania, au ajuns la Școala cu clasele I-VIII Borbely Jozsef din comuna Săvădisla (județul Cluj).

În urma parteneriatului încheiat cu Digi România, aceste echipamente vor fi conectate la internet, familiilor fiindu-le asigurată conectarea la cablu optic și router cu abonament gratuit pe o perioadă de 6 luni. Parteneriatul va asigura și prelungirea rețelei până în comuna Liteni pentru copiii care nu ar fi avut posibilitatea să acceseze rețeaua internet.  

De asemenea, rețeaua eMAG a acordat facilități în achiziția de tablete, în timp ce Inspectoratul Școlar al Județului Cluj a asigurat baza de date pentru identificarea cerințelor de tablete în mediul rural.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like