QS World University Ranking by Subject – Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, pe poziția 351-400, în clasament

260 de vizualizări
UMF Iuliu Hatieganu
Foto: UMF Iuliu Hatieganu
UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca ocupă locul 351-400 la disciplina Medicină, din domeniul general Științele Vieții și Medicină, potrivit noii ediții a clasamentului QS World University Rankings by Subject 2022, susține un comunicat de presă al Universității.
  • Clasamentul general pe domenii și specializări poate fi consultat aici.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este și în acest an singura instituție academică cu profil medical din România inclusă topul celor mai bune universități din lume după domenii și specializări, QS World University Rankings by Subject 2022, transmite un comunicat de presă al UMF.

QS Quacquarelli Symonds a publicat ieri, 6 aprilie, cea de-a 12-a ediție a QS World University Rankings by Subject, o analiză comparativă a performanțelor a 15.200 de programe universitare individuale, de la 1.543 de universități din 88 de țări din întreaga lume, în 51 de discipline academice.

La elaborarea clasamentului pentru disciplina Medicină au fost evaluate 1.200 de universități, iar 671 dintre acestea au fost incluse în clasament.

UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este singura universitate din România inclusă în intervalul 351-400, fiind urmată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în intervalul 601-650.

QS World University Rankings by Subject acoperă cinci domenii generale, fiecare cu mai multe discipline: Arte și Științe Umaniste, Inginerie și Tehnologie, Științele Vieții și Medicină, Științele Naturii, respectiv Științe Sociale și Management. Evaluarea universităților se realizează pe criterii precum reputația academică, reputația de angajator, citări, rețeaua internațională de cercetare (pe domenii largi de activitate) și H-index.

UMF “Iuliu Hațieganu” a obținut punctaje ridicate pe criteriul citări și respectiv H-index.

Citește și: Clasamentul QS internațional al universităților, după domenii de studiu: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca are cele mai multe apariții, urmată de Universitatea București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like