Universitățile britanice – îndemnate să-i informeze pe studenți despre efectele pe care un curs sau altul le-ar avea asupra salariilor viitoare

967 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Studenții ar trebui să fie informați mai în detaliu despre perspectivele profesionale și salariale pe care le oferă un curs sau altul, dintre cele alese pe parcursul facultății, potrivit unor recomandări făcute universităților din Marea Britanie de către o instituție guvernamentală care a studiat efectele opțiunilor de studiu asupra angajării tinerilor, relatează The Guardian.

Instituția respectivă, numită Comisia pentru Mobilitate Socială, a analizat efectele educației superioare și continue asupra angajărilor și a constatat variații foarte mari în privința veniturilor obținute de studenți, în funcție de cursurile alese: în timp ce unele studii nu au avut niciun efect în sensul unor salarii mai bune, alte cursuri s-au dovedit a fi foarte “profitabile”, însă acestea sunt foarte rar accesibile studenților din medii dezavantajate.

  • Publicația îl citează pe președintele interimar al comisiei menționate, Alun Francis, potrivit căruia “trebuie să ne asigurăm că viitorii studenți sunt informați cu privire la implicațiile opțiunilor lor privind studiile superioare și învățarea continuă asupra veniturilor pe care le vor avea, așa încât, înainte să își depună dosarul, opțiunea lor să fie una informată”.

Același raport a arătat că studenții din medii socio-economice inferioare tind să opteze pentru universități mai puțin selective decât cei proveniți din medii avantajate, chiar dacă au rezultate similare la școală. Iar acest lucru determină, pentru primii, venituri mai mici pe parcursul vieții.

Situația, potrivit sursei citate, este cu atât mai semnificativă în contextul creșterii considerabile a numărului de tineri de 18 ani care se înscriu la facultate, tendință care se face simțită în Marea Britanie. Aici, potrivit unei reprezentante a Ucas, agenția care administrează dosarele de admitere în universitățile britanice, numărul tinerilor de 18 ani care s-au înscris la facultate a crescut cu 17% în ultimii 5 ani, creștere care este de așteptat să continue în anii următori.

Foto: © AviahuismanphotographyDreamstime.comDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce declanșează comportamentul cyberstalkerilor. Diana Ioaneș, psiholog școlar: Stalker-ul, la încheierea unei relații, trăiește un sentiment de abandon exagerat de puternic, reiterat pe fondul unui atașament nesigur din copilărie. Care este forma corectă de parenting care poate proteja victimele

Părinții care doresc să-și protejeze copiii de cyberstalking și cyberbullying „ar trebui să încerce să creeze cu propriul copil o relație de încredere, de susținere, și mai ales în adolescență…
Vezi articolul