Val de ironii online la adresa lui Sorin Cîmpeanu, în afacerea plagiatului ministrului educației: Citate celebre atribuite ministrului și coperți de cărți pe care Cîmpeanu apare ca autor

4.226 de vizualizări
Rețelele sociale sunt pline deja de meme și glume despre Sorin Cîmpeanu: de la cărți celebre la care a “devenit autor” (Moromeții, Ion sau Baltagul), la citate din filme și nu numai.

Edupedu.ro a adunat mai multe glume și meme care circulă pe rețelele sociale: unele sunt doar texte scrise, altele – meme despre cum ministrul Educației s-ar fi intitulat autor al unor cărți cunoscute.

  • Publicația Libertatea a strâns de pe rețelele sociale câteva glume și ironii la adresa ministrului:

„Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește de pomană!”, i-a răspuns profesorul lui Cîmpeanu în scrisoarea în care ministrul îl imploră să-l lase să se semneze în locul lui pe copertă. „Fii profesionist, ce dracu!”, i-a răspuns autorul în încheiere. Cîmpeanu i-a trimis o poveste despre moralitatea politicianului român.

“Sorin Cîmpeanu și-a luat prima mașină în tinerețe după ce a vândut pe stradă rețete de prăjituri ale bunicii semnate cu numele său.”

“Sorin Cîmpeanu a fost primit în partid după ce a afirmat fără să clipească, că el se semnase pe zidurile din România cu „Privește cerul”. Toți din sală au aplaudat în picioare cu lacrimi în ochi. Impresionat, șeful partidului i-a spus trăgându-l șmecherește de un obraz: „Incredibil potențial! Bravo!”. “

“‘Mersul trenurilor’ va tipări ediția specială semnată de Sorin Cîmpeanu.”

“Toate versurile melodiilor lui Albano și Romina Power au fost scrise de Sorin Cîmpeanu într-o singură noapte, când a aflat din întâmplare că știe limba italiană.  – Băteam la ușa vecinei care mă inundase: „Felicia!, Felicia!”. Atunci am avut o revelație, căci ecoul scării îmi răspundea: „Felicita! Felicita!”.”

“Plagiatul lui Cîmpeanu. A șters numele autorilor dintr-un curs universitar, s-a trecut pe el. Și-a însușit complet munca altora. Acum e ministrul Educației, protejat de Klaus Iohannis. Ce alte cărți a mai scris Cîmpeanu?”:

Foto: USR-PLUS Facebook
Foto: USR-PLUS Facebook
Foto: USR-PLUS Facebook
Foto: USR-PLUS Facebook
Foto: USR-PLUS Facebook
Foto: USR-PLUS Facebook

Alte postări de pe Facebook:

Marian Rădună, președintele Asociației Geeks for Democracy:

Foto: captură

Adrian Georgescu scrie pe Facebook:

Foto: captură

Bergler Igor scrie pe Facebook:

Foto: captură – Facebook – Bergler Igor
  • Sociologul Gelu Duminică postează:

“Vă anunț că în curând o să public o carte care se va numi “De veghe-n lanul cu porumb”. M-am înțeles cu urmașii lui Salinger și am schimbat un pic titlul. Urmează “10 romi mai mititei”, “Coliba unchiului Pardelian” si, cireasa de pe tort, “Tiganiada”. Cu ultimul m-am inteles telepatic, asa ca intre romi, si m-a lasat sa pastrez si numele! Vivat academia!”, scrie sociologul pe rețeaua socială.

  • Profesoara Lidia Mihaela Mîrzac scrie:
Foto: captură

1 comment
  1. Propun ca atunci când vom scapa de ,,Plagiator” să iasă toți profesorii la o bere în weekend ca să sărbătorim victoria noastră!
    Sincer, din umanitate mă
    gândisem să-l invităm și pe amărâtul ăsta de plagiator, să se bucure alaturi de noi, dar mă tem că din nărav va plagia și eticheta după sticlă (cu drept de autor) și ne vinde apoi berea la prețuri astronomice :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Instrumente digitale pentru școli și profesori ca să combată dezinformarea în rândul elevilor și să învețe competențe digitale, publicate de Comisia Europeană / În Europa, unul din trei elevi cu vârsta de 13 ani nu are competențe digitale de bază

Comisia Europeană a publicat, marți, orientări pentru profesorii de învățământ primar și secundar despre modalitățile de combatere a dezinformării și de promovare a alfabetizării digitale în clasele lor. În prezent, în Europa,…
Vezi articolul

BREAKING Facultatea de Drept va înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I / Începând cu sesiunea din vara anului 2021, examenele și colocviile din toate programele de studii de la Drept se vor desfășura față în față

Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București vor înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, a…
Vezi articolul