Val de universități anunță suspendarea cursurilor față în față și trecerea pe online

335 de vizualizări
Top 50 universități în Inginerie și Tehnologie
Top 50 universități în Inginerie și Tehnologie
Un număr mare de instituții de învățământ superior din țară au anunțat, miercuri, suspendarea cursurilor față în față și continuarea activităților în online, acolo unde este posibil. Deciziile au fost luate după ce Raed Arafat le-a recomandat universităților să suspende cursurile până pe 31 martie și după ce Consiliul Național al Rectorilor a recomandat, marți, astfel de măsuri în contextul acțiunilor de prevenire și combatere a epidemiei de coronavirus.

Au anunțat astfel de măsuri Universitatea București (detalii aici), ASE (detalii aici), Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (detalii aici).

Printre instituțiile de învățământ superior care au mai anunțat decizii similare se numără:

  • Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a decis suspendarea prezenţei studenţilor la cursuri și în laboratoare și mutarea activităţilor de acest tip în mediul online în perioada 11 – 22 martie. Ce nu se poate face online va fi recuperat ulterior. Au fost suspendate toate activităţile conexe (conferinţe ştiinţifice, seminarii, etc), potrivit Agerpres.
  • Tot o decizie de dimineață: Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a suspendat cursurile studenţilor în perioada 11-22 martie – Agerpres.
  • Începând de luni, 16 martie, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) toate cursurile se vor desfăşura în sistem online, pe platformele de tip e-learning ale facultăţilor, până la finalul lunii martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei legate de noul coronavirus, anunță Agerpres.
  • Tot Agerpres scrie că Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) nu va suspenda cursurile, dar va restrânge temporar o serie de activităţi, va anula toate manifestările studenţeşti ştiinţifice, cultural artistice şi sportive şi amână consultaţiile pentru Bacalaureat.
  • Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad a decis suspendarea cursurilor studenţilor în perioada 12 – 22 martie, “ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu noul coronavirus”, recomandând continuarea activităților didactice în regim online și, acolo unde nu este posibil, recuperarea lor ulterioară, potrivit Agerpres.
  • La Constanța, Senatul Universităţii Ovidius a decis trecerea progresivă a activităţilor didactice în mediul online, începând de miercuri, în cadrul unui set de măsuri pentru protejarea de COVID-19 a studenţilor şi personalului didactic – Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noul regulament pentru conducerile școlilor a fost aprobat. Numărul membrilor din consiliul de administrație este condiționat de cel al elevilor / Nimeni nu are voie să prezinte altor persoane documentele din CA

Noul regulament al consiliilor de administrație din școli a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Educației. Este vorba despre ordinul nr. 6.223 din 3 septembrie 2023, document trimis spre publicare…
Vezi articolul

BREAKING Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP) a fost publicat în Monitorul Oficial / Numărul comisiilor permanente din școală a fost redus la 5, diriginții au atribuții suplimentare

Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial miercuri. Documentul modifică fostul regulament cadru, adoptat în 2016. A fost redus numărul comisiilor…
Vezi articolul