Vasile Dîncu, despre plagiatul de care este acuzat premierul Ciucă: Ministerul Educației a scăpat de sub control această situație a învățământului superior. Ar trebui ca multe școli doctorale să fie desființate

556 de vizualizări
Vasile Dîncu / Foto: Alex Tudor – Agerpres Foto
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care este și profesor universitar, a declarat sâmbătă, la Digi24, că nu a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre recentele acuzații de plagiat în teza sa de doctorat.

Dîncu a afirmat, întrebat în legătură cu o eventuală demisie a premierului Ciucă, că ar fi „un act unilateral, de voință și conștiință”.

Chestionat dacă ar trebui ca lucrarea de doctorat a prim-ministrului să ajungă la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru o verificare pertinentă, Vasile Dîncu, fost membru CNATDCU, a spus că „nu ar trebui” să ajungă acolo, că „deocamdată procesul este unul logic și corect”, dar că va ajunge „cu siguranță și la CNATDCU”.

El a mai spus că „Ministerul Educației a scăpat de sub control situația învățământului superior” și că „este o slăbiciune a statului român că noi nu am avut o strategie de calitate în ceea ce privește învățământul superior” până în prezent. De asemenea, Vasile Dîncu a mai precizat că „ar trebui ca multe școli doctorale să fie desființate”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Tarele de care suferă învățământul românesc sunt numeroase: metodici interpretabile, care cer munți de acte, de multe ori fără nicio logică, o supraîncărcare hidoasă a materiei (doar suntem țara lui BURTĂ PE CARTE), meditațiile devenite endemice, unde meditatorii încearcă să curețe cu furca muntele de materie etc.
    Soluția? 1) simplificarea programelor; 2) cei care alcătuiesc aceste programe să fi lucrat cu grupa de vârstă respectivă, pe modelul rezidențiatului medical (degeaba ești specialist dacă n-ai operat niciodată).
    Important e să existe voință.

  2. Nu cred ca problema e a invatamantului superior. Dupa sustinere, tezele erau trimise la minister care le analiza din nou si le accepta sau respingea… Dura luni de zile pana se dadea decizia de la minister! Deci, punctul slab acolo a fost … in varf …

    Dar no, e mai usor sa ataci doctoranzii decat leul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lovitură dată de UDMR în educație: Toate universitățile trebuie să organizeze admitere în limba minorităților la facultate, masterat sau doctorat. Miclea: Încalcă autonomia universitară și pune sub semnul întrebării angajamentul studentului de a studia în română

Minoritățile ar putea de acum înainte să susțină examenele de admitere la orice facultate, program de master și doctorat în limba maternă, stabilește un proiect de lege inițiat de UDMR,…
Vezi articolul

Zeci de studenți din Timișoara au protestat pe străzi în semn de nemulțumire față de proiectul noii Legi a Educației / Studenții nu sunt de acord cu propunerea de desființare a CNATDCU și cer, printre altele, să aibă o pondere mai mare în procesul de alegere a rectorului

Studenții timișoreni care aparțin mai multor organizații naționale au mărșăluit, vineri, pe străzile Timișoarei, în semn de nemulțumire față de proiectul noii Legi a Educației, aflat în dezbatere publică, transmite…
Vezi articolul

Ministerul Educației despre decizia CCR ce împiedică analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode: CNATDCU sau Ministerul Educației nu au competența de a reevalua fondul științific al tezei de doctorat / Instituția spune că Ligia Deca a participat la ședința CNATDCU de joi la invitația președintelui interimar Mircea Dumitru

“CNATDCU sau Ministerul Educației nu au competența de a reevalua fondul științific al tezei de doctorat elaborate”, arată Ministerul Educației într-un comunicat în care expune perspectiva direcției juridice asupra deciziei…
Vezi articolul