VIDEO Câteva dintre scenariile posibile în școli din 8 februarie, enumerate de ministrul Educației

12.958 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Ministrul Educației a vorbit din nou despre redeschiderea posibilă a școlilor de la începutul Semestrului al II-lea. Acesta a declarat la Digi24 că scenariul cel mai optimist este revenirea tuturor elevilor, fizic, la școală, de pe 8 februarie.

“Nu excludem în urma acestei analize responsabile în care Ministerul Educației va veni cu realitățile din educație, Ministerul Sănătății va veni cu lucrurile specifice domeniului sanitar, coordonatorii campaniei de vaccinare și reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență, fiecare vine cu competența lui, vor rezulta niște scenarii.

Nu excludem, nici eu, nici noi, nu excludem niciun scenariu care ar putea să rezulte în urma unei analize responsabile.

Când spun că nu excludem nici un scenariu, plecăm de la cel mai optimist: toată lumea la școală, sau un scenariu, în zonele cu o rată de infectare mai redusă – la școală. Sau cei mici, grădiniță, învățământ primar – la școală. Sau cei care dau examene, clasa VIII-a clasa a XII-a – la școală. Nu excludem absolut niciun scenariu, însă nu mă voi pronunța sub nicio formă înainte de a avea datele pe masă cu privire la rata de infectare, cu privire la disponibilitatea de vaccinare, cu privire la măsuri luate în alte state și cu privire la realitățile din educație, realități cât mai corect raportate.

Obiectivul nostru este să avem o decizie în cea de-a treia decadă a lunii ianuarie, deci la finele lunii ianuarie, chiar dacă Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, în toate unitățile de învățământ preuniversitar”, a declarat Cîmpeanu.

Reamintim că azi și premierul Florin Cîțu a spus de la guvern că vrea “să fie redeschise școlile, să fie redeschise și restaurantele. Dacă păstrăm această tendință, putem să deschidem școlile pe 8 februarie“.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, Semestrul I continuă după vacanța de iarnă, cursurile reîncepând în data de 11 ianuarie, timp de 3 săptămâni. În această perioadă orele se vor derula 100% online.

Vacanța intersemestrială este de o săptămână și va începe pe 30 ianuarie 2021, pentru a se încheia pe 7 februarie 2021. Pe 8 februarie începe Semestrul al II-lea.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comentarii
  1. Realitatile din educatie?! Pai realitatile din educatie sunt ca ,copiii astia invata dupa.metode invechite,nu invata nimic concret,practic care sa i ajute .Teme peste teme,lectii predate asa doar ca sa fie predate ” sa ne facem norma” ….conceptul învățământului romanesc este unul de acum 50 de ani .Majoritatea parintilor urla toata ziua pe social media ca vai copiii nu invata si raman analfabeti daca nu se deschid scolile…nu ,dragilor nu raman analfabeti daca nu se deschid scolile,nu invata mai mult sau mai bine daca merg fizic.pot invata si online,cei care vor sa invete .Sistemul nostru scoate analfabeti anual indiferent ca merg copiii la scoala sau ca fac ore online!!!!

  2. Va rugam sa nu începeți scoala facr to face pana ce dascălii care doresc sa se vaccineze, sa aibă timp sa isi faca și imunitate în urma vaccinării.
    Nu e corect sa fie aruncați de societate printre sute de elevi zilnic, unii dintre ei asimptomatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Alexandru Rafila, despre testele de salivă: Pentru mine e surprinzător de mare rata de teste fals pozitive / Cred că mai sunt încă probleme în obișnuința de a lucra cu aceste teste și chiar de a le interpreta

„Sincer să fiu, într-adevăr, pentru mine e surprinzător de mare rata de teste fals pozitive. Testele fals negative, acolo înțeleg, dar pentru testele fals pozitive nu prea înțeleg. Cred că…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu: În Europa doar trei țări nu au deschise cel puțin grădinițele și școlile primare – Germania, Danemarca și Portugalia / Ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor în eventualitatea unei decizii favorabile mâine

Doar trei state din cele 27 ale Uniunii Europene nu au deschise cel puțin grădinițele și școlile primare sau nu au luat încă o decizie pentru deschiderea lor, a declarat…
Vezi articolul

STUDIU 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor, 1 din 5 copii nu este fericit, arată raportul “Bunăstarea copiilor din mediul rural”

O cincime dintre copiii de la sat (21%) consideră că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori fericiți, arată concluziile raportului Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020, lansat de Fundația World…
Vezi articolul