VIDEO Cîmpeanu: Avem azi peste 40 de mii de tineri cu vârste între 16 și 18 ani care s-au vaccinat deja. Țin să apreciez public acest exemplu dat de elevi

1.426 de vizualizări
Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com
Avem azi peste 40 de mii de tineri cu vârste între 16 și 18 ani care s-au vaccinat deja, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la briefing-ul de după ședința de Guvern. Oficialul a spus care sunt cifrele pe fiecare categorie de vârstă și a precizat că ține să aprecieze public acest exemplu dat de acești elevi care s-au vaccinat.

„Deja avem peste 10.000 de tineri de 16 ani care au fost vaccinați, de 17 ani avem 14.000 și de 18 ani avem 21.000. Deci sunt elevi. Plus, pe lângă aceștia, sunt inițiative locale care au fost susținute de DSP și de inspectorate pentru vaccinare. Iată că avem peste 40.000 de tineri de peste 16 ani care s-au vaccinat deja și este un exemplu foarte bun pe care țin să-l apreciez public”.

Întrebat dacă ministerul pregăteşte demararea unei campanii de vaccinare în şcoli pentru copiii de 12-15 ani, Cîmpeanu a declarat că acest lucru va fi stabilit după ce vor avea loc autorizările necesare.

„Va trebui întâi să aşteptăm să fie autorizat vaccinul pentru această categorie de vârstă, sub 16 ani, de către Agenţia Europeană a Medicamentului, apoi autorizat de către cei îndreptăţiţi în ţară, apoi vom avea o discuţie pe care deja am stabilit-o cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, pentru a vedea care este modul cel mai eficient de organizare a vaccinării în şcoli”, a spus acesta.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că se aşteaptă ca, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, Agenţia Europeană a Medicamentului să acorde autorizarea de imunizare şi pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

„În general, există un decalaj de circa o lună între o autorizare eliberată de FDA (Agenţia americană pentru Medicamente) şi eliberată de Agenţia Europeană a Medicamentului. Deci, ne aşteptăm ca, probabil, sfârşit de mai – început de iunie să acorde şi Agenţia Europeană a Medicamentului această autorizare”, a explicat el.

Articolul este în curs de actualizare


2 comments
  1. Cifra in primul rand nu e reala si in al doilea rand, nu mai puteau ei de parerea ta si ca-i dai exemplu. Se vaccineaza ca nu au bani dd teste pentru facultati, plecat afara, Untold sau Neversea, vacante in strainatate, doscoteci etc. Nu mai puteau ei de vaccinnareala. I-ati constrans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii se pot înscrie la Centrul județean de excelență din Cluj până pe 25 septembrie. Securitate cibernetică, Inteligență artificială, Astronomie, printre discipline pentru care se formează grupe de pregătire

Elevii se pot înscrie la grupele de excelență ale Centrului județean (CJEx) Cluj până pe 25 septembrie, a anunțat instituția pe site-ul oficial. Printre disciplinele cu pregătire intensivă se numără…
Vezi articolul

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini elevi la clasă, lecțiile se vor desfășura la școală – președintele Federației Părinților, după întâlnirea cu reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății

Odată cu deschiderea școlilor în toamnă, atât instituțiile statului, la nivel central și local, cât și familiile, părinții și elevii vor trebui să împartă responsabilitatea unor reguli de prevenire a…
Vezi articolul

Reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate școlile, fără scenarii diferențiate, posibilă doar cu teste rapide non-invazive și alte trei condiții îndeplinite, susține Cîmpeanu. Apel public către Vlad Voiculescu să facă el licitația pentru aceste teste, după ce îi pasase responsabilitatea

“Mizăm foarte mult pe sprijinul Ministerului Sănătății pentru implicare în vederea asigurării unei protecții sanitare corespunzătoare în școlile din România”, potrivit unui apel public făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul

Proiectele legilor educației nu îi sprijină pe olimpicii internaționali care vor să meargă la facultate în România, atrag atenția reprezentanți ai inspectoratelor din Botoșani și Suceava: “Prin mâna mea au trecut 70 de olimpici internaționali. În țară au rămas doar doi”

Proiectele de legi ale educației ar trebui să ofere mai mult sprijin olimpicilor internaționali pentru a-i determina să continue studiile în țară, în loc să plece în străinătate, au atras…
Vezi articolul